Izdana građevinska dozvola za kamp HNS-a

narod - prije 4 sata - link

Hrvatski nogometni savez dobio je građevinsku dozvolu za gradnju nogometnog kampa u Velikoj Gorici čime je ostvaren važan preduvjet za daljnji razvoj ovog strateškog projekta Saveza, objavio je HNS.

Nakon što je u svibnju izdana lokacijska dozvola, Hrvatski nogometni savez pripremio je dokumentaciju i zatražio od grada Velike Gorice izdavanje građevinske dozvole, kojom su obuhvaćeni standardi sigurnosti, materijala i gradnje. Utvrđeno je kako je glavni projekt napravljen u skladu sa svim propisima i uvjetima koje građevina mora ispunjavati te su tako ispunjeni svi preduvjeti za početak gradnje.

– Dobivanje građevinske dozvole značajan je korak prema ostvarenju našeg strateškog cilja – izgradnji kampa Hrvatskog nogometnog saveza. Raduje me što smo ovime okončali najveći dio onoga što možemo nazvati ‘papirologijom’, koja je u ovako kompleksnom projektu vrlo zahtjevna, pa zahvaljujem svima koji su sa strane HNS-a odradili veliki posao, gradonačelniku Krešimiru Ačkaru na podršci i gradu Velikoj Gorici na pozitivnom rješenju. Drago mi je što držimo zacrtani tempo te se radujem početku radova u 2025. godini, kada ćemo vidjeti konkretne obrise kampa kojeg hrvatski nogomet sanja od svoje samostalnosti, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Nakon pravomoćnosti građevinske dozvole, Hrvatski nogometni savez raspisat će natječaj za izvođača radova, a nakon odabira istoga, početkom 2025. godine očekuje se uvođenje izvođača u posao te početak radova.

– Uložili smo puno truda u izradu glavnog projekta te nas stoga raduje izdana građevinska dozvola koja označava ključni korak prema početku radova na kampu HNS-a. Pritom želim zahvaliti svim kolegama koji su radili na glavnom projektu, kao i rukovodstvu Saveza na čelu s predsjednikom Kustićem na velikoj podršci iz koje je razvidno kako je izgradnja kampa postavljena kao strateški prioritet Saveza. To nas obvezuje da nastavimo u istom tempu i da početkom iduće godine krenemo s gradnjom, izjavila je voditeljica infrastrukture u HNS-u, Andrea Dokuš.

Objava Izdana građevinska dozvola za kamp HNS-a pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

HNS (37)Sport (11070)velika gorica (8)