Teška noćna borba s vatrom kod Sitnog Gornjeg i Donjeg; jutros situacija bolja

narod - prije 8 sati - link

sitnogsitnog

Sinoć oko 21 sat ponovno s aktivirao požar kod Žrnovnice. Noć je na požarištu na predjelu Grabovac kod Sitnog Gornjeg i Donjeg prošla u teškoj borbi vatrogasaca s požarom na nepristupačnom terenu na kojem nema puta ni za vozila ni za ljude. Jutros je stanje bolje, očekuje se dolazak kanadera.

Iako je ranije požar bio stavljen pod kontrolu, brojne vatrogasne snage ostale su natapati rubove požarišta. U požaru je izgorjelo oko 700 hektara šume, niskog raslinja i trave. Tri vatrogasca lakše su ozlijeđena.

>Požar u sjevernom dijelu Žrnovnice došao do kuća

Situacija puno bolja, dolaze dva kanadera

– Situacija na terenu je puno bolja nego noćas. Imamo još nešto malo aktivnog požara, a to je na nepristupačnom terenu. Očekujemo dva kanadera koja će to pokušati riješiti, izjavio je za Jutarnju kroniku Hrvatskog radija zapovjednik DVD-a Klis Zoran Cicvara.

Dodao je kako su vremenske prilike mirne, vjetra nema i očekuju da će tako i ostati. Izvijestio je i kako su lokalne ceste otvorene za sav promet.

Teška noć iza vatrogasaca

Sinoć oko 21 sat ponovno s aktivirao požar kod Žrnovnice. Noć je na požarištu na predjelu Grabovac kod Sitnog Gornjeg i Donjeg prošla u teškoj borbi vatrogasaca s požarom na nepristupačnom terenu na kojem nema puta ni za vozila ni za ljude.

Na požarištu u Žrnovnici je 250 vatrogasaca s 82 vozila, piše HRT.

Zbog požara je od 21 sat zatvorena cesta Žrnovnica- Sitno Gornje-Srinjine, izvijestila je splitska policija.

>Vatrogasci u Hrvatskoj: Koliko ih je, kakve su im plaće i kakvom opremom barataju?

Objava Teška noćna borba s vatrom kod Sitnog Gornjeg i Donjeg; jutros situacija bolja pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (4025)Izdvojen članak (686)požar (597)vatrogasci (272)žrnovnica (26)