VRIJEME Stiže rujan a značajnije promjene vremenskih prilika nema na vidiku!?

riportal - prije 8 sati - link

Značajnije kiše ni na vidiku! RTL-ov meteorolog otkriva: Početak rujna bit će iznadprosječno topao

Vrućina se nastavlja do daljnjeg. Nalazimo se prostranom polju anticiklone, ali nije još baš sasvim stabilno. Radi se o nestabilnijem zraku u višim slojevima atmosfere južnije i istočnije od naših krajeva, pa kod nas imamo samo rijetke izolirane popodnevne pljuskove

Iza nas je i na kopnu ponegdje još jedna topla noć, a na moru vrlo topla uz slabu do umjerenu, pod Velebitom prolazno još pojačanu buru gdje temperatura uglavnom nije išla ispod 25 Celzijevih stupnjeva.

Ujutro pretežno sunčano, često i potpuno vedro. Ugodnije samo u gorju, gdje će po kotlinama u ranim jutarnjim satima nakratko biti i magle, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, niknut će tu i tamo koji oblak, ali gotovo zanemariva šansa za kraći pljusak, a i to uz granicu sa Slovenijom. Vjetar slab, a bit će za nijansu vruće i sparnije uz 32-33 Celzijeva stupnja.

Na istoku vrlo slično, čak uz manje oblaka nego u srijedu, većinom opet oko gorja na zapadu Slavonije. Prolazno će zapuhati slab do umjeren sjeverni vjetar, ali bit će još malo toplije, time i neugodnije, najviše 33 do 34 Celzijevih stupnjeva.

U Dalmaciji dosta sunca, ali i povremeno umjerene naoblake. Bit će to opet lokalno jači razvoj oblaka uz mogućnost pljuska i grmljavine, prije svega u zaleđu, ali i na krajnjem jugu zemlje. Zapuhat će prolazno i maestral, no vruće i vrlo vruće, između 32 i 34 stupnja.

Na sjevernom Jadranu obilje sunca, a samo mala mogućnost za kratkotrajnu kišu ili pljusak postoji u unutrašnjosti Istre te riječkom zaleđu. Bura će prolazno oslabjeti, a ostaje podjednako vruće, uz more do 34 stupnja, lokalno i 35.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će se nastaviti redati vrući i vrlo vrući dani nakon toplih, do kraja tjedna i vrlo toplih noći. Bura će popustiti, bit će to od subote samo slab jutarnji burin, zatim danju maestral.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijede nam na kopnu sunčani i iznadprosječno topli dani za kraj kolovoza i početak rujna. Vruće, sparno, a značajnije kiše, dakle, nema na vidiku, mala mogućnost odnosi se samo na kakav kraći izolirani pljusak u gorju, piše Danas.hr.

The post VRIJEME Stiže rujan a značajnije promjene vremenskih prilika nema na vidiku!? appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (532)prognoza (111)temperatura (49)vrijeme (212)vrućina (87)