TZO Lopar putem natječaja u dvije godine subvencionirao nabavku 25 dječjih igrala za iznajmljivače

novilist - prije 5 dana - link

 

S obzirom na to da je Lopar destinacija s preko 20 pješčanih plaža i da u strukturi gostiju veliki udio čine obitelji s djecom, TZO Lopar je u 2023. godini započela sa subvencioniranjem nabavke dječjih igrala za iznajmljivače u obiteljskom smještaju. Subvencija iznosi 40 % od nabavne cijene igrala ili maksimalno 500 EUR-a po prijavitelju. Prijavitelji (privatni iznajmljivači i iznajmljivači u obrtu) koji su se prijavljivali na program morali su zadovoljiti sljedeće kriterije:

– dostaviti ispunjeni obrazac prijave koji je dostupan u uredu TZ-a i na web stranici

– dokaz da nema dugovanja po osnovi turističke pristojbe prema Zajednici (TZ ima uvid)

– dostaviti dokaz o podmirenju obveza za turističku članarinu za 2023. godinu (preslika uplatnice ili odgovarajući izvadak iz evidencije Porezne uprave)

– preslike računa o troškovima koji glase na podnositelja prijave, a koji moraju biti izdani u 2023. ili 2024. godini, te dokaz o uplati (podnositelji koji su koristili potporu u 2023. godini nisu imali pravo na istu u 2024. godini)

– dokaz da domaćinstvo nema dugovanja prema Općini Lopar, te komunalnim društvima Lopar Vrutak d.o.o. i Loparko d.o.o.

– dokaznice o izvršenju aktivnosti koje su predmet dodjele potpore (link na fotografije, foto materijal na USB sticku i sl.).igralište za djecu, lopar

U 2023. godini realizirano je ukupno 10 subvencija, a u 2024. godini 15 (ukupno 25). Iznos realiziranih sredstava subvencije iznosi ukupno 8.939,45 €.

Direktor TZO-a Lopar Marin Mušćo izjavio je da je u planu nastavak subvencioniranja pozitivnih turističkih aktivnosti i u sljedećim godinama. Općina Lopar i TZO Lopar u posljednjih nekoliko godina su nabavili i postavili veliki broj dječjih igrala na plaže i javne površine, a sve u svrhu poboljšanja uvjeta boravka turista u Loparu.  

“Zahvaljujući sufinanciranju Turističke zajednice Općine Lopar, imali smo priliku obogatiti našu ponudu novim igralima, što je značajno poboljšalo iskustvo naših gostiju. Ova podrška je iznimno korisna i poticajna za nas iznajmljivače, te nam omogućuje da podignemo kvalitetu usluge na višu razinu. Hvala na ovoj sjajnoj inicijativi!”, izjavila je Boža Matahlija, korisnica subvencije.

 

Objava TZO Lopar putem natječaja u dvije godine subvencionirao nabavku 25 dječjih igrala za iznajmljivače pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

iznajmljivači (4)lopar (16)Otoci (245)subvencije (11)