Ćurlić upozorio na prevaru: ‘Ova ‘igra’ je prijavljena, pa vjerujem da ‘kreativnim autorima’ uskoro neće biti smiješno’

novilist - prije 5 sati - link

Hrvatski televizijski voditelj Duško Ćurlić nova je žrtva prevare na internetu. Na svojem Facebook profilu objavio neke od lažnih članaka koji cirkuliraju internetom.

Jedan od članaka tvrdi da ga je hrvatska središnja banka tužila zbog izjava koje je dao u izravnom televizijskom prijenosu, dok je na drugom ilustracija koja pokazuje kako voditelj ima masnicu na oku i privodi ga policija, s naslovom: “Duško Ćurlić nije znao da je mikrofon uključen i zauvijek se opraštamo od njega.”

,,Lažne vijesti! Mislio sam ne reagirati, ali ne želim da zbog nečije pomaknute glave netko nasjedne i načini mu se šteta. Uglavnom ova “igra” je prijavljena pa vjerujem da ovim “kreativnim autorima” uskoro neće biti smiješno. Uglavnom ne nasjedajte, ne klikajte na to i ne dajte osobne podatke“, upozorio je svoje pratitelje na društvenim mrežama.

U komentarima su mu pružili podršku.

,,Na žalost, ima toga puno. Ja redovito prijavljujem, ali ništa se ne događa…“, ,,Nadam se da će kreatori platiti cijenu mangupstva. I da se od tebe još dugo ne opraštamo, dragi kolega!”, ,,Pa ovo je za odležati par godina u Lepoglavi, svega mi….onome koji je to radio i smislio…dabogda mu mikrofon nastao umjesto…jel’…”, bili su neki od komentara.

Podsjetimo, Duško nije jedina poznata osoba koja se susrela s ovom vrstom prevaranata. Mnoge su se zvijezde s naše estrade požalile da netko koristi njihovo ime, lik ili djelo kako bi prodali ili reklamirali neki proizvod, ili pak od nekoga tražili novac.

Među njima su se našli Rade Šerbedžija, Doris Pinčić, pjevači Tonči Huljić i Halid Bešlić, kao i pjevačice Danijela MartinovićNina Badrić i Martina Tomčić.

,,Krađa identiteta! Ne znam kako se zaštititi od takvih stvari… Ali! Ne nasjedajte na jeftine reklame koje koriste moj lik i djelo te u vidu izmišljenih intervjua prodaju proizvode s kojima ja nemam veze!”, napisala je Martina tada.

Objava Ćurlić upozorio na prevaru: ‘Ova ‘igra’ je prijavljena, pa vjerujem da ‘kreativnim autorima’ uskoro neće biti smiješno’ pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Mozaik (668)Showbiz (1787)