Penava nije došao na sastanak vladajuće većine; ostali poručili da je Vlada stabilna

narod - prije 5 sati - link

sastanaksastanak

Prvi sastanak koalicijskih partnera nakon ljetne stanke prošao je bez predsjednika stranke Domovinskog pokreta, Ivana Penave.

Hrvoje Zekanović (HDS) ni Dario Hrebak (HSLS) ne strahuju da bi unutarstranački izbori u Domovinskom pokretu i njihov raskol mogao uzdrmati vladajuću većinu te su u srijedu uoči dolaska na prvi koalicijski sastanak nakon ljetne stanke u Banskim dvorima naglasili da je Vlada stabilna.

“Ova će Vlada, u ovakvom sastavu, funkcionirati sljedeće četiri godine na dobrobit građana i države. Ne znam hoće li se koja stranka raspasti i na hipotetska pitanja mogu odgovarati samo hipotetski, a konačan odgovor je da je Vlada stabilna”, poručio je Zekanović (HDS), govoreći o unutarstranačkim izborima u Domovinskom pokretu, mogućnosti raskola te stranke, a onda i posljedicama koje bi to moglo imati za funkcioniranje vladajuće većine.

>Vučemilović o sukobu u DP-u: Na ljevici se konsolidiraju, a na desnici

“Raspad Fokusa prošao ispod radara”

“Volio bih da se malo pažnja medija okrene prema SDP-u, gdje postoje goleme turbulencije i nered. Raspao se Fokus, to je prošlo ispod radara. Čujem da se svađaju i u Mostu”, kazao je.

Ni čelnik HSLS-a Dario Hrebak ne strahuje da bi događanja unutar DP-a nakon subotnjih unutarstranačkih izbora mogla uzdrmati većinu, a ne vjeruje ni da će doći do preslagivanja i novih partnera. Iako je, napominje, uvijek sve moguće, piše N1.

“Ima puno ozbiljnih stranaka u Hrvatskoj koje su spremne nastaviti ovim putem kojim smo mi krenuli”, rekao je.

Penava nije došao na sastanak

Predsjednik DP-a Ivan Penava na sastanak nije došao.

Prvi je to sastanak koalicije nakon ljetne stanke, a ono što HSLS zanima je nadolazeća jesen, koja, kažu, uvijek nosi određene turbulencije.

“Očekujem da ćemo razgovarati o poreznoj reformi, kao što je to ministar najavio. Ono što HSLS konkretno zanima je da će se neoporezivi prag za ulazak u sustav PDV-a podignuti s 300.000 kuna na 50.000 eura”, naveo je Hrebak.

Zekanović očekuje i razgovor o “gramzivosti i pohlepi” trgovačkih lanaca te mjerama kako bi se to obuzdalo. Govoreći o mjerama koje će Vlada poduzimati od jeseni, koalicijski partneri poručuju kako se ova Vlada pokazala kao iznimno socijalno osjetljiva te da će takva biti i dalje.

>Sukob u DP-u pred raspletom: Ima li Plenković razloga za brigu?

Objava Penava nije došao na sastanak vladajuće većine; ostali poručili da je Vlada stabilna pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Domovinski pokret (294)Hrvatska (4003)Izdvojen članak (676)Vlada RH (82)