Korisnike otočnih iskaznica pozvali da provjere datum isteka i podnesu zahtjeve za izradu novih

novilist - prije 7 sati - link

Agencija za obalni linijski pomorski promet(AOLPP) pozvala je korisnike Otočnih iskaznica za povlašteni prijevoz osoba i vozila da provjere datume isteka važećih iskaznica te na vrijeme podnesu zahtjeve za izdavanje novih, budući da tijekom rujna ističe veliki broj važećih iskaznica.

– Zahtjevi za produljenje Otočnih iskaznica mogu se podnijeti u poštanskim uredima ili putem platforme e-Građani (Kategorija: Promet i vozila; Usluga: Otočna iskaznica).

Naknada za izdavanje otočne iskaznice za osobu iznosi 8,63 eura odnosno za iskaznicu za vozilo i vinjetu 10,62 eura.

Kod podnošenja zahtjeva za izdavanje Otočne iskaznice za putnika zbog isteka, obavezna je nova fotografija uz zahtjev, osim ako korisnik u zadnjih pet godina nije izradio osobnu iskaznicu ili putovnicu, u tom slučaju će osobna fotografija biti preuzeta iz MUP-a.

Također, skrećemo pažnju korisnicima da ukoliko imaju aktivan račun kod brodara Jadrolinija (tzv. prepaid račun) da prilikom preuzimanja “nove” otočne iskaznice obavezno obavijeste brodara o “novoj” iskaznici i serijskom broju kako bi se otvoreni račun povezao s novoizrađenom otočnom iskaznicom. Kontakt brodara za povezivanje Otočne iskaznice sa otvorenim računom je prepaid@jadrolinija.hr.

Za sve informacije korisnici se mogu obratiti Agenciji za obalni linijski pomorski promet na kontakt telefone 021/329-387 i 021/329-372 ili e mailom na iskaznice@agencija-zolpp.hr, stoji u priopćenju AOLPP-a.

Objava Korisnike otočnih iskaznica pozvali da provjere datum isteka i podnesu zahtjeve za izradu novih pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Jadrolinija (151)Otoci (248)Rijeka & Regija (1038)