Prvo koncert Adree Bocellija u pulskoj Areni je rasprodan; Ostale su ulaznice za koncert u subotu!

riportal - prije 13 sati - link

Proslavljeni tenor slavi 30 godina karijere na pozornici pulske Arene, u petak i subotu, 30. i 31. kolovoza. Pratit će ga Zagrebačka filharmonija, pod dirigentskom palicom vrhunskog talijanskog dirigenta Marcella Rota

Maestro Andrea Bocelli obilježava 30 godina zvjezdane karijere ovaj tjedan  u pulskoj Areni. Prvi koncert, u petak, 30. kolovoza je rasprodan, ostalo je još nešto ulaznica za subotu 31. kolovoza. Ulaznice za ove jedinstvene glazbene događaje mogu se kupiti putem Eventim.hr online sistema i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima. Na pozornici čarobne pulske Arene, na koju se Bocelli vraća nakon 20 godina pauze, Maestra će pratiti Zagrebačka filharmonija, pod dirigentskom palicom vrhunskog talijanskog dirigenta Marcella Rota. Uz to Maestro je u goste pozvao talijansku opernu pjevačicu etiopijskih korijena Mariam Battistelli, slovensku pop pjevačicu Moniku Avsenik, prominentnog talijanskog flautista Andrea Griminellija te mnoge druge. 

Maestro Andrea Bocelli – ikona klasične i pop glazbe tijekom zadnja tri desetljeća svojim je glasom ušao u srca milijuna ljudi, a svojim životom inspirirao mnoge umjetnike. U svijetu prepoznat kao predvodnik talijanske vokalne tradicije, Andrea Bocelli rođen je u talijanskoj regiji Toscana, a do sada je širom svijeta prodao preko 90 milijuna primjeraka te tako postao najprodavaniji izvođač klasične glazbe. Tijekom godina maestro Bocelli oborio je sve rekorde glazbene industrije, nastupao je na svim značajnim svjetskim pozornicama, izazvao je divljenje papa, aristokracije, glazbenih i filmskih zvijezda te izdao 17 studijskih albuma. Već je album “Romanza” iz 1997. postao jedan je od najprodavanijih albuma svih vremena, dok je “Sacred Arias” iz 1999. najprodavaniji album klasične glazbe bilo kojeg solo izvođača u povijesti. Album “Sì” iz 2018. debitirao je na prvom mjestu britanske i američke ljestvice albuma, postavši Bocellijev prvi album broj jedan u obje zemlje. Album je obilježio i duet s umjetnikovim sinom –  Matteom Bocelli

ANDREA BOCELLI – VIVO PER LEI 

Bezvremenski vokal Andree Bocellija na pozornici pulske Arene pratit će Zagrebačka filharmonija, orkestar sa 150-godišnjom tradicijom vrhunskog muziciranja u Zagrebu i Hrvatskoj. Zagrebačka filharmonija promotor je glazbene umjetnosti diljem Hrvatske i kulturni veleposlanik Hrvatske u svijetu, čije su se izvedbe do sada mogle čuti u gotovo svim zemljama Europe, u Rusiji, SAD-u, Meksiku, Japanu, Omanu, Kini, Argentini i Kuvajtu. Redoviti je sudionik na Dubrovačkim ljetnim igrama i Muzičkom biennaleu Zagreb. Sa Zagrebačkom filharmonijom gostovali su do sada veliki solisti; Yehudi Menuhin, Antonio Janigro, Mstislav Rostropovich, Leonid Kogan, Luciano Pavarotti, Ivo Pogorelić, Montserrat Caballe, Alexander Rudin, David Garett, Julian Rachlin, Shlomo Mintz, Mischa Maisky, a 30. i 31. kolovoza ponovno će imati priliku pridružiti se jednom od najvećih tenora svijeta. Zagrebačkom filharmonijom dirigirat će renomirani talijanski dirigent Marcello Rota, čije se ime veže uz neke od najvećih opernih kuća i filharmonija u svijetu, ujedno i stalni suradnik Andree Bocellija. Ulaznice za ove glazbene spektakle mogu se kupiti putem Eventim.hr online sistema i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima. Zaklada Andrea Bocelli ponosna je na partnerstvo s PLUS1 tako da će 1 euro od svake ulaznice otići za potporu “ABF obrazovnim projektima” na Haitiju, koji se bave osnaživanju djece koja se nalaze u najugroženijim područjima te zemlje, nudeći im priliku da iskažu svoj pravi potencijal. Ulaz na koncert se otvara u 19:30, a koncert kreće u 21:00.

The post Prvo koncert Adree Bocellija u pulskoj Areni je rasprodan; Ostale su ulaznice za koncert u subotu! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

koncert (192)Mozaik (668)