Orijent u pretkolu Kupa gostuje u Beletincu, Nehaj dočekuje Croatiju iz Đakova

novilist - prije 5 sati - link

RIJEKA   Nogometaši Orijenta danas će od 16.30 gostovati u Beletincu kod niželigaša Bednje. Riječ je o susretu pretkola Kupa Hrvatske. Pobjednik ovoga dvoboja izborit će završnicu Hrvatskog kupa, odnosno plasman u šesnaestinu finala gdje se u natjecanje uključuju svi prvoligaši i najbolji drugoligaši. Krimejčani su posljednji put u toj fazi natjecanja igrali prije tri godine kada su ugostili Dinamo.

Jasno je da je, unatoč porazu od Sesvete i neuvjerljivom ulasku u sezonu, Orijent apsolutni favorit protiv člana Elitnog razreda ŽNL Varaždin, pa čak i uz saznanje da trener Slobodan Grubor neće moći računati na braniča Rikarda Bagadura, koji je pocrvenio prošle subote, ali i skupinu mladih igrača Rijeke (Bodetić, Medojević…). Naime, propisi Kupa Hrvatske su takvi da igrači koji su na tzv. dvojnoj registraciji ne mogu igrati u tom natjecanju zbog mogućnosti da se na travnjaku sretnu Rijeka i Orijent.

Osim Orijenta, pobjednika Kupa Primorsko-goranske županije, proboj u završnicu Kupa tražit će i pobjednici Kupa Ličko-senjske županije – nogometaši Nehaja. Senjani će od 16.30 na svojem travnjaku ugostiti Croatiju iz Đakova.

U ostalim susretima danas (16.30) se sastaju: Samobor – Ferdinandovac, Neretvanac – Bedem, Bilogora – Zagora, Dugopolje – Jarun, Banjole – Mladost Petrinja, Sava Strmec – Pitomača, Sloga – Bjelovar, Međimurec – Varteks, Kustošija – Polet, Zrinski – Moslavina, Tomislav – Sloga Borovo, Hrvatski vitez – Slavonija. Rezultati odigranih utakmica: Jadran (P) – Radnik Križevci 3:2-11m (0:0), Gaj Mače – Karlovac 2:1 (1:1).

Objava Orijent u pretkolu Kupa gostuje u Beletincu, Nehaj dočekuje Croatiju iz Đakova pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

nogomet (2436)orijent (24)