Članovi Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije prvi put izlagali poslije ljetne stanke

novilist - prije 8 sati - link

Ljeto je ušlo u svoju završnicu i premda još ima vremena do početka nastave i povratka školskim obvezama, prvi su se u jesenski radni ritam vratili članovi Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije.

Pronašli su lijepo mjesto u hladu na trgu ispred opatijske tržnice, te za sve one spremne podržati njihov rad i uključiti se putem donacija, pripremili “sega i sačesa” na prigodnome štandu.

Dolazit će na isto mjesto otprilike dva puta tjedno jer vole kontakt s ljudima, a izuzetnim osjećajima preplavljeni su kada vide da se njihove rukotvorine sviđaju drugima te ih obasipaju pohvalama…

– Danas prvi puta izlažemo nakon ljetne stanke, a izloženi su uglavnom ljetni radovi. Napravili smo majice koje su oslikane fluorescentnim bojama, s otiscima voća, lišća i cvijeća i platnene vrećice za špežu, svaka je unikat.

Imamo i različite suvenire s motivima Opatije, pa nam mogu pomoći i turisti i donirati novac za rad naše udruge. Dolazit ćemo od dva do tri puta tjedno, jer je ovo aktivnost koja je našim članovima jako važna, vole kontaktirati s ljudima, vole biti korisni i za artikle koje su sami izradili zaraditi novac.

To ih veseli, to im je bitno, a od donacija ćemo nastaviti rad u kreativnim radionicama i otići na pokoji izlet. Zahvaljujemo svima na pomoći, jer naš štand mnogi rado posjećuju, rekla je Sonja Jurhan Pleše iz Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije.

Objava Članovi Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije prvi put izlagali poslije ljetne stanke pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Opatija (287)osobe s invaliditetom (8)Rijeka & Regija (1028)