Vušković izbačen iz nogometa na četiri godine!

narod - prije 6 sati - link

mario vušković vuškovićamario vušković vuškovića

Hrvatski nogometaš Mario Vušković izbačen je iz nogometa do jeseni 2026. godine.

Međunarodni sportski arbitražni sud u Lausannei (CAS) odbacio je Vuškovićevu žalbu i odlučio da će biti suspendiran četiri godine računajući da je početak kazne od 15. studenoga 2022. godine, kad je prvi put privremeno suspendiran.

Sud Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu je u ožujku 2023. Vuškovića proglasio krivim za korištenje nedopuštenih sredstava (EPO) i suspendirao ga na dvije godine.

> Vušković otkrio nove informacije sa suđenja: Moguće je da stižu dobre vijesti

Vušković se na tu odluku žalio, ali žalila se i Njemačka antidopinška agencija, tražeći veću, četverogodišnju kaznu. Zanimljivo, sud DFB-a nudio mu je tada nagodbu i “samo” godinu dana kazne pod uvjetom da prizna krivnju, no hrvatski nogometaš je to odbio.

Na kraju, vrhovni sportski sud u Švicarskoj presudio je da 22-godišnji igrač njemačkog HSV-a “nije iznio olakotne okolnosti” koje bi mogle smanjiti kaznu predviđenu FIFA-inim antidopinškim propisima.

Kako je u slučaju pozitivnog nalaza na EPO propisana četverogodišnja suspenzija, a može se smanjiti samo na dvije godine ako dotični sportaš dokaže da prekršaj “nije bio namjeran”, CAS je Vuškoviću izrekao punu suspenziju.

Objava Vušković izbačen iz nogometa na četiri godine! pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Izdvojen članak (653)Mario Vušković (8)Sport (11015)