Više nije definitivno možda, objavljeno 14 datuma povratničkih koncerata brit-pop legendi Oasis

novilist - prije 8 sati - link

Da tamo gdje ima dima i vatre, potvrdilo se u slučaju glasina da su se najpoznatija braća brit-popa pomirila i da bi naredno ljeto pod slavnim imenom Oasis nakon 15 godina pauze obilježene svađama i otrovnim strelicama u oba pravca, Liam i Noel Gallagher mogli stati zajedno na pozornicu.

Sad više nema nikakve sumnje, dugogodišnje glasine su prekinute objavom datuma za povratničke koncerte Oasis sljedeće ljeto. Koncerti stadionske veličine bit će održani u Cardiffu, Londonu, Edinburghu, Dublinu i rodnom im Manchesteru. Čini se da će to biti samo početak, ako ponovno nešto ne pukne između braće eksplozivna karaktera, ali kako javljaju britanski mediji, u objavi za medije vezane za turneju nazvanu „Oasis Live 25“ stoji da „postoje planovi da se turneja proširi i na ostale kontinente izvan Europe kasnije u 2025. godini“. Valjda to vrijedi i za Europu samu jer su jedini objavljeni “europski” datumi gore navedeni „otočni“, irsko-britanski.

Uz objavu dolazi i svježa zajednička fotografija braće Gallagher te stihovi koji sugeriraju da su ratne sjekire zakopane:

“Oružje je utihnulo.

Zvijezde su se posložile.

Veliko čekanje je završilo.

Dođi vidjeti.

Neće biti na televiziji.”

Nema sumnje da će reformiranje najslavnije grupe iz brit-pop doba privući svjetsku pažnju i da će obožavatelji koji čekaju ovu priliku 15 godina, potegnuti u Veliku Britaniju sa svih strana svijeta, pa će takvih vjerojatno biti i iz Hrvatske. Za njih objavljujemo popis koncerata Oasis sljedeće ljeto:

Srpanj 2025.

  1. – Cardiff, Principality Stadium
  2. – Cardiff, Principality Stadium
  3. – Manchester, Heaton Park
  4. – Manchester, Heaton Park
  5. – Manchester, Heaton Park
  6. – Manchester, Heaton Park
  7. – London, Wembley Stadium
  8. – London, Wembley Stadium

 

Kolovoz 2025.

  1. – London, Wembley Stadium
  2. – London, Wembley Stadium
  3. – Edinburgh, Scottish Gas Murrayfield Stadium
  4. – Edinburgh, Scottish Gas Murrayfield Stadium
  5. – Dublin, Croke Park
  6. – Dublin, Croke Park

Cijena ulaznice po svemu sudeći, neće biti mala, engleski mediji nagađaju da će sigurno biti iznad 100 funti, bliže brojci od 140 funti.

Objava Više nije definitivno možda, objavljeno 14 datuma povratničkih koncerata brit-pop legendi Oasis pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

RIF (96)