“Uskok je donio rješenje o odbačaju kaznenih prijava koje je Domagoj Hajduković podnio protiv Davora Filipovića, Marije Vučković, Branka Bačića i Marka Milića zbog kaznenog djela trgovanja utjecajem.

Naime, Uskok je proveo opsežne izvide u okviru kojih je analizirao komunikaciju imenovanih, pribavio cjelokupnu relevantnu dokumentaciju te prikupio obavijesti od više osoba”, navode u priopćenju.

“Budući da iz rezultata provedenih izvida proizlazi kako se u radnjama prijavljenih osoba nisu ostvarila obilježja kaznenog djela trgovanja utjecajem niti nekog drugog kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, kaznene prijave su odbačene”, dodaje Uskok.

Hajduković je podnio kaznenu prijavu nakon što je tjednik Nacional lani objavio da su akteri afere dogovarali zapošljavanja, među ostalim i u javnom poduzeću Hrvatske šume preko predsjednika uprave Krunoslava Jakupčića.

Prozvani su odbacili optužbe, a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je pokrenulo postupak protiv glasnogovornika Milića.

U ožujku ove godine Povjerenstvo je zaključilo da Milić nije povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa kada je u prepisci sa šefom Hrvatskih šuma napisao ime svog prijatelja koji je potom zaposlen u toj javnoj tvrtki.