STRAVA U BAKRU! Palicama i bokserima bez razloga izudarali četvoricu mladića iz Rijeke i Kostrene, neki teško ozlijeđeni

riportal - prije 7 sati - link

Napad se dogodio sinoć oko ponoći na pontonu u Bakru

“Lijepu ljetnu noć nas četvero odlučili smo provesti u šetnji Bakrom i atraktivnim pontonom nasred kanala, ali doživjeli smo scene iz noćne more kada nas je bez ikakvog razloga napala skupina muškaraca”, započinje svoju priču 19-godišnji Kostrenjanin (identitet poznat redakciji Riportala)

Prizori strave i užasa sinoć u Kostreni!

Četvorica mladih prijatelja, dvojica iz Rijeke i dvojica iz Kostrene, odlučili su lijepu ljetnu noć provesti u šetnji Bakrom. No kada su sjeli na ponton da se odmore, priča nam jedan od sudionika događaja, uslijedio je – bez ikakvog upozorenja i pitanja – bezumni fizički napad na njih palicama i bokserima od strane skupine muškaraca.

Napad je bio toliko bezobziran i snažan da je naš mladi sugovornik, 19-godišnji student iz Kostrene, zadobio teške tjelesne ozljede (prijelom kosti iznad oka!) dok su dvojica mladića spas od teških batina pronašli skokom u more. I u moru su ostali dva sata, sve do dolaska policije, dok je jedan mladić pobjegao u raslinje prema Jadranskoj magistrali i spas pronašao tek u vozilu hitne pomoći koje je u međuvremenu krenulo prema poprištu nemilog događaja na poziv roditelja jednoga od mladića.

Drugi naš sugovornik, otac pretučenog mladića, ističe kako su u grupi napadača bila i dvojica starijih muškaraca koji bi trebali biti glas razuma u cijeloj situaciji, no razuma sinoć kod napadača nije bilo.

“Jedan od starijih napadača je navodno ugledni bakarski pomorski kapetan odnosno zapovjednik broda, a ja bi se rado našao oči u oči s njim da ga pitam što bi on sada napravio da je netko tako napao njegovu djecu. U trenucima kada je on, kao starija i – pretpostavlja – se ozbiljnija osoba trebao biti glas razuma, on je povicima poticao na nasilje i udaranje dečki koji nisu skrivili apsolutno ništa.”, govori otac pretučenog mladića za Riportal

Na mjesto događaja nakon nekog vremena stigla je i policija koja je privela neke od napadača. U pozadini svega, neslužbeno, stoji priča napadača da netko već noćima sustavno krade opremu s brodica usidrenih u Bakru. No ako to i jest istina, valjda se zbog ‘sumnjivaca’ pozove policija.

“Ako to i jest tako, to ne može biti nikakvo opravdanje niti razlog za ovako nasilan, mučki napad na nedužne mladiće koji su se samo družili u ljetnoj noći, a još manje za stražarenje kako dečki ne bi iz kanala isplivali na obalu. Sve je moglo završiti tragedijom, nečijom smrću!”, ističe užasnuti otac jednoga od napadnutih mladića (podaci poznati redakciji Riportala).

U trenutku dovršetka ovog članka policija je objavila i službeno priopćenje o događaju.

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U tijeku je utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti događaja u kojem je noćas na području Bakra ozlijeđen mladić. Prema dosadašnjim saznanjima ozlijeđenog mladića i još trojicu mlađih hrvatskih državljana, dok su se nalazili na pontonu napalo je nekoliko osoba.  

Trojica od njih su skočila u moe, a odmah po zaprimanju poziva u pomoć u traganje za mladićima uključili su se policijski službenici, policijsko plovilo, a potom i plovilo lučke kapetanije. Mladićima je nakon što su ih pronašli policijski službenici pružena liječnička pomoć, a za spomenutog mladića je utvrđeno da je zadobio ozljede.  

Neke od osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem su privedene, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje radi pronalaska ostalih.”

The post STRAVA U BAKRU! Palicama i bokserima bez razloga izudarali četvoricu mladića iz Rijeke i Kostrene, neki teško ozlijeđeni appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

bakar (26)Crna kronika (2457)napad (226)