Vulin je u izjavi medijima priznao da je kao ministar unutarnjih poslova i ravnatelj Sigurnosno informativne agencije (BIA) izrađivao liste ljudi kojima ne bi trebao biti dopušten ulazak u Srbiju.

Poručio je da ovim priznanjem reagira na “hajku” koja se povela protiv srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića zato što je hrvatska pjevačica Severina Vučković zadržana na srpskoj granici.

Kazao je i da “žali” što se tom popisu nije više posvetio jer “vidi koliko ološa je nepravedno zaboravljeno”.

“Sav ološ koji misli da Srbi nemaju ni državu, ni samopoštovanje mogao se uvjeriti u suprotno kad im je na našim granicama rečeno da nisu dobrodošli. Nekima zato što su pjevali o Orićevim klanjima Srba na Božić, nekima zato što su prebijali našu djecu na koncertima, a na mrežama psovali srpsku majku, pjevali da im ne može nitko ništa jer: ‘Jači smo od Srbije’, halakali dok su pokazivali simbole velike Albanije, slavili Antu Gotovinu”, kaže se u Vulinovoj izjavi.

Tvrdi da je na popis stavio i zastupnike crnogorskog parlamenta koji su “glasali da je Srbija genocidna”, a i “brojne ustaše koji u Vukovaru pjevaju Juri i Bobanu”.

Naglasio je i da Vučić o popisu ništa nije znao.

Severina je u nedjelju navečer nekoliko sati bila zadržana i podvrgnuta policijskom ispitivanju na srpskoj granici zbog toga što zločin bosanskih Srba u Srebrenici smatra genocidom i jer je podržala prosvjed protiv rudarenja litija u Srbiji.

Dačiću je Srbija jedina slobodna zemlja

Vulinovoj ocijeni da je na popisu “ološ” pridružio se i srbijanski ministar Ivica Dačić priopćenjem u kojem tvrdi da je Srbija “jedina slobodna zemlja” u okruženju, te da u njoj nitko nije uhićen jer sluša nacionalno nepodobnu muziku ili ima drukčija politička stajališta.

“Svom političkom ološu iz regije koji se digao da od komarca pravi magarca, želim poručiti da je Srbija jedina slobodna zemlja u regiji. Kod nas nitko nije uhićen zbog toga što sluša ‘nepodobnu muziku’ ili zbog svojih političkih ili nacionalnih stavova”, priopćio je Dačić.

On je najavio da će Srbija ispraviti propuste “ako ih je bilo”.

“A vi sebe nikada nećete ispraviti, jer vas održava mržnja prema Srbiji i svemu što je srpsko, kao i prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću”, naveo je Dačić u priopćenju, upitavši zašto dolaze u Srbiju ako je toliko loša”.