Promjena starog pravila u teniskom svijetu: Donni Vekić ne smeta

narod - prije 4 sata - link

Jedno od najstarijih teniskih pravila glasi da gledatelji na tribinama moraju biti na svojim mjestima tijekom igre, dok u vrijeme pauze nakon neparnog gema mogu potražiti okrjepu. No, organizatori US Opena odlučili su to promijeniti.

Prema novom pravilu, teniski fanovi mogu slobodno šetati po tribinama, izlaziti i ulaziti na teren kada im god to paše. Mnogi su gledatelji to dočekali s oduševljenjem.

Činjenica da im to prije nije bilo omogućeno je potreba igrača da se fokusiraju i koncentriraju, bez ikakvih distrakcija. Premda će tenisačima trebati određeno vrijeme da se naviknu na novo pravila, čini se da većina nema ništa protiv.”Primijetio sam, ali čim krene poen, više ništa ne vidim. Pretpostavljam da sam u sveučilišnom tenisu prošao puno luđe situacije od nekoliko ljudi koji sa svojim pićima hodaju prema svojem mjestu”, rekao je polufinalist iz 2023. Ben Shelton.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić, koja je u prvom kolu bila bolja od Australke Kimberly Birrell s 6:4, 6:4, također je prokomentirala novo pravilo na US Openu. “Ne smeta mi to pretjerano”, kazala je Osječanka, prenose Sportske novosti.

Objava Promjena starog pravila u teniskom svijetu: Donni Vekić ne smeta pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

donna vekić (156)Možda ste propustili (239)Sport (11021)