Hrvati bojkotom izborili pravdu: Primorac neće igrati u bazenu koji nosi naziv ratnog zločinca

narod - prije 4 sata - link

Primorac će u idućoj sezoni regionalne Premijer ligi protiv hrvatskih klubova igrati izvan Kotora, objavio je predsjednik kluba Siniša Kovačević. Naime, hrvatski su hrvatski klubovi kao i reprezentacija, odbili igrati na bazenu Zoran Džimi Gopčević u Kotoru. Bazen u Kotoru nosi ime proslavljenog vaterpoliste Primorca Zorana Gopčevića, kojeg hrvatska strana optužuje za ratne zločine u logoru Morinj.

Podsjetimo, Ministarstvo turizma i sporta donijelo je preporuku da hrvatski klubovi, kao i hrvatska reprezentacija ne igraju svoje utakmice u Kotoru.

> Hrvati bojkotiraju kotorski bazen koji nosi ime zloglasnog čuvara logora Morinj

“Bez pomoći države i Općine, VPK Primorac na čelu sa predsjednikom Sinišom Kovačevićem, a nakon pregovora sa Hrvatskim vaterpolo savezom, pronašli su rješenje za odigravanje utakmica Premijer lige u sezoni pred nama,” objavio je Primorac.

Primorac će tako biti domaćin na nekom od crnogorskih bazena izvan Kotora, dok će hrvatski predstavnici igrati utakmice protiv Primorca na neutralnim terenima u Hrvatskoj. “Mislim da je ovo maksimum koji smo mogli postići. Pronašli smo sportsko rješenje i u razgovoru sa predsjednikom Upravnog odbora Regionalne vaterpolo lige i potpredsjednikom HVS-a Pericom Bukićem”,započeo je Kovačić.

“Dogovorili smo da pet utakmica protiv hrvatskih klubova Primorac odigra na neutralnom bazenu u Crnoj Gori i da hrvatski predstavnici igraju utakmice na neutralnim bazenima u Hrvatskoj. Ovaj kompromis je rješenje za iduću sezonu, ali se nadam da će Crna Gora i Republika Hrvatska riješiti ovaj problem, kako Primorac više ne bi bio žrtva politike, jer se mi želimo baviti sportom,” poručio je Kovačević.

Zoran Gopčević, jedan od najistaknutijih crnogorskih vaterpolista, bio je tijekom devedesetih zapovjednik straže u logoru Morinj, koji je služio kao sabirni centar za civile i nekoliko hrvatskih branitelja iz dubrovačke regije. Hrvatska vaterpolska reprezentacija započinje Olimpijske igre u Parizu 28. srpnja, susretom upravo protiv Crne Gore.

Objava Hrvati bojkotom izborili pravdu: Primorac neće igrati u bazenu koji nosi naziv ratnog zločinca pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Možda ste propustili (238)Sport (11015)vaterpolo (50)