Požar kod Žrnovnice kojeg je izazvao grom i dalje aktivan, vatrogascima u pomoć stigli i kanaderi

novilist - prije 15 sati - link

U tijeku je gašenje požara na brdu Markovača, istočno od Žrnovnice, koji je buknuo noćas nakon udara groma, dok je požar na brdu Perun između Žrnovnice i Podstrana jutros proglašen ugašenim, izvijestili su utorak iz županijskog vatrogasnog središta Split.

Grmljavinsko nevrijeme s udarima munja uzrokovali su protekle noći požar na više lokacija na splitskom području te je zahvaćena trava, nisko raslinje i šuma

Požar na brdu Markovača dojavljen je sinoć oko 22,40 sati, a jutros ga gase 102 vatrogasca, dva kanadera i 30 vozila, rekli su Hini u vatrogasnom središtu.

Požar koji je izbio na nepristupačnom terenu pod kontrolom je vatrogasaca te nema ugroze za naseljena mjesta.

Vatreni plamen ne ugrožava kuće niti stambene objekte, rekli su Hini u vatrogasnom središtu.

Zbog požara na županijskoj cesti Žrnovnica-Tugare (ŽC6142) promet je prekinut. Obilazak je Jadranskom magistralom (DC8) Omiš-Stobreč, i obrnuto, javio je Hrvatski autoklub.

Zabilježena su i dva požara uslijed udara groma na području Peruna, Gornja Podstrana koja su lokalizirana 20-tak minuta iza ponoći. Na intervenciji gašenja požara angažirano je 46 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Split, JVP Podstrana, te lokalni DVD -ovi.

Na sanaciji i osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz JVP i DVD Podstrana.

Uslijed udara groma zabilježen je i požar otvorenog prostora i na Križnjaku, Plano koji je lokaliziran u 3:40 sati. Požarom je zahvaćeno raslinje na trenutno procijenjenoj površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara ukupno su bila angažirana 43 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz IVP Split, JVP Trogir, i DVD-a Kaštela, Mladost, Slatine, Okruk i Trogir.

Požar otvorenog prostora uslijed udara groma na području Trogira (Labin), Vilajica u čijem je gašenju sudjelovalo 19 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz IVP Split, JVP Trogir i DVD Trogir ugašen je u 3:40 sati.

Objava Požar kod Žrnovnice kojeg je izazvao grom i dalje aktivan, vatrogascima u pomoć stigli i kanaderi pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3989)požar (582)žrnovnica (7)