Problem je nastao nakon što su hrvatski klubovi kao i reprezentacija, odbili igrati na bazenu Zoran Džimi Gopčević u Kotoru. Za hrvatsku stranu sporno je ime plivališta.

Naime, bazen u Kotoru nosi ime proslavljenog vaterpoliste Primorca Zorana Gopčevića, kojeg hrvatska strana optužuje za ratne zločine u logoru Morinj. Podsjećamo, Ministarstvo turizma i sporta donijelo je preporuku da hrvatski klubovi, kao i hrvatska reprezentacija ne igraju svoje utakmice u Kotoru.

“Bez pomoći države i Općine, VPK Primorac na čelu sa predsjednikom Sinišom Kovačevićem, a nakon pregovora sa Hrvatskim vaterpolo savezom, pronašli su rješenje za odigravanje utakmica Premijer lige u sezoni pred nama,” objavio je Primorac.

Primorac će tako biti domaćin na nekom od crnogorskih bazena izvan Kotora, dok će hrvatski predstavnici igrati utakmice protiv Primorca na neutralnim terenima u Hrvatskoj.

“Mislim da je ovo maksimum koji smo mogli postići. Pronašli smo sportsko rješenje i u razgovoru sa predsjednikom Upravnog odbora Regionalne vaterpolo lige i potpredsjednikom HVS-a Pericom Bukićem dogovorili da pet utakmica protiv hrvatskih klubova Primorac odigra na neutralnom bazenu u Crnoj Gori, a isto tako i da hrvatski predstavnici igraju utakmice na neutralnim bazenima u Hrvatskoj,” rekao je Kovačević.

“Ovaj kompromis je rješenje za iduću sezonu, ali se nadam da će država Crna Gora i Republika Hrvatska riješiti ovaj problem, kako Primorac više ne bi bio žrtva politike, jer se mi želimo baviti sportom,” poručio je Kovačević.

Regionalna liga starta 21. rujna.