Trener vaterpolista Primorja EB o pripremama za novu sezonu: “Bit će jako zahtjevno”

novilist - prije 6 sati - link

RIJEKA  Dok raznorazni rekreatici dolaze i odlaze obavljajući svoju »dnevnu porciju« plivanja na bazenu Kantrida, blizu su im vaterpolisti Primorja Erste bank, koji su ušli već u četvrti tjedan »postavljanja temelja«, u jeku su koliko god mukotrpnog, toliko i neophodnog vježbanja za novu, dugotrajnu i iscrpljujuću sezonu. U tijeku je uobičajeno »punjenje akumulatora« da bi mlada momčad trenera Igora Hinića ispunila glavne preduvjete za nadmetanja na tri fronta, domaćem prvenstvu, Regionalnoj ligi te LEN Euro kupu.

Utihnula je dugotrajna i velika buka koju su Primorjaši stvarali sjajnim europskim nastupima, pobjedama nad klubovima velike međunarodne reputacije poput Spandaua 04, uspjesima okrunjenima plasmanom u finale. Sad je tišina dok traje riječko vaterpolsko »Dugo toplo ljeto«, muk je bio nakratko prekinut ugodnom večeri u kojoj je bio priređen doček srebrnom s Olimpijskh igara, centru Josipu Vrliću. Primorjaši sada samo šute i rade nadajući se da će im se marljivi rad vratiti nekim zapaženim dosegom u nastupima koji su im svakim tjednom sve bliže.

Fizička sprema

– Sada smo u četvrtom tjednu rada, odvija se ono uvijek isto kada je riječ o pripremama za sezonu – poručuje trener Igor Hinić, trofejno vaterpolsko ime svjetskoga glasa, nekadašnji as s dva metra koji već osmu sezonu vodi riječke vaterpoliste. – Naravno, naglasak je na što boljoj fizičkoj pripremi naših momaka, tako će biti još ovog te idućeg tjedna. Zadovoljan sam odnosom prema treningu, dobro radimo. Nedostaju nam tri igrača, članova hrvatske U-19 reprezentacije, vratar Mauro Ivan Čubranić, centar Viktor Tončinić i napadač Gabrijel Burburan. Ostali su ovdje i treniraju. Pokušat ćemo iz ovog razdoblja izvući što više, isto tako i iz sparing susreta. Utakmice nam počinju od 20. rujna, čeka nas Regionalna liga. U ova iduća dva tjedna želimo doći do što bolje igračke forme. Još uvijek nismo krenuli u period trening-utakmica, počet ćemo idućeg tjedna protiv Trsta.

Riječ mercato na riječkom bazenu ne budi baš ugodne osjećaje, Primorje EB ostalo je bez čak pet uzdanica, najiskusnijeg igrača Darka Brguljana, mladog napadača Nike Čubranića, ljevorukog nizozemskog golgetera Kasa Te Rielea, prvoga beka Slovenca Jaše Kadiveca, te prvog centra Lovre Paparića. Nadomjestak su im imena koja tek traže put do pune afirmacije, pred kojima je uvijek izazovan period igračkog sazrijevanja.

Ždrijeb

– Ekipa smo u stvaranju. Bit će jako zahtjevno, pogotovo u Regionalnoj ligi, gdje igramo u najvišem razredu. Tu igra osam euroligaša, treba opet pokušati dati od sebe ono najbolje što možemo i nadati se da će to biti dovoljno za ostanak.

Treće mjesto u Hrvatskoj Riječanima je viziralo nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka, klub je silom prilika, iz financijskih razloga, mjesto ustupio znatno bogatijoj Mladosti. Primorje EB će opet igrati u LEN Euro kupu, od 27. rujna nastupa u natjecanju u kojem je u prošloj sezoni kao iz bajke itekako ugodno iznenadilo riječke ljubitelje sporta.

-Tu smo gdje jesmo, u odnosu na prošlu sezonu ovo je sada jedna nova ekipa kojom raspolažemo. Podsjećam da nam je otišlo pet igrača, bili su to momci koji su nam puno dali i zahvaljujem im na tome. Sada ćemo pokušati izboriti što više utakmica u Euro kupu. Naravno, sve to ovisi o puno stvari, primjerice, o ždrijebu. Igrat ćemo na prvom turniru, vidjet ćemo koga ćemo izvući za suparnike, naime, nakon prvog turnira za Ligu prvaka, tri ekipe koje ne prođu naći će se u našem ždrijebu.

Objava Trener vaterpolista Primorja EB o pripremama za novu sezonu: “Bit će jako zahtjevno” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Ostali sportovi (921)vaterpolisti Primorja EB (5)