Odbojkašice Drenove počele su pripreme, inozemna pojačanja bude optimizam

novilist - prije 6 sati - link

RIJEKA  Odbojkašice Drenove prošlog su tjedna počele pripreme za novu prvoligašku sezonu, u kojoj će ponovo igrati gradske derbije sa susjedama sa Trsata. Iako na papiru Rijeka barem trenutno ima ulogu favorita te cilja na brzi povratak u Superligu, nešto će se u tim utakmicama sigurno pitati i Drenovu, koja je u jednu ruku oslabljena jer su četiri igračice prešle u redove gradskog suparnika, ali je zato dovela tri inozemne igračice.

– O rosteru mogu reći samo pozitivne stvari. Na okupljanju su se pojavile gotovo sve igračice na koje računamo. Optimističan sam jer smo sastavili ekipu u kojoj na svakoj poziciji imamo dobru, kvalitetnu i zdravu konkurenciju, što se u sportu često pokazalo kao najbolja opcija. Koliko inozemne igračice mogu i vrijede, najbolje će pokazati teren. Ono što me raduje je to što će donijeti posebnu energiju ekipi i klubu. Ostale igračice su kapetanica Valentina Devčić, Mihaela Oštarić, Lorena Ivić, Ema Barać, Sandra Fundek, Gea Glavan i Dora Malec, a pridružila nam se još jedna vrlo kvalitetna igračica iz Pazina, Nikolina Jurman. Svojim iskustvom i znanjem od velike pomoći bit će nam Anita Babin te Tanja Lončar, koje će energijom, znanjem i zalaganjem ovoj mladoj i ambicioznoj ekipi sigurno dobro doći – kaže predsjednik i trener odbojkašica Drenove Ilija Matić.

Čelnik riječkog kluba naglasio je da je u Drenovu ušlo desetak novih članova skupštine, što daje sigurnost i oslonac u ambicioznim planovima. Matić i njegovi suradnici najponosniji su na mlađe uzraste.

– Mogu s punim uvjerenjem reći da smo jedan od najtrofejnijih klubova u našoj županiji u mlađim kategorijama. Osvojili smo srebrnu medalju u juniorskoj konkurenciji, zlatnu medalju u konkurenciji kadetkinja, kao i zlatno odličje u najmlađim kadetkinjama. Trenutno klub broji preko stotinu igračica od godišta 2017. pa nadalje, što čini klub vrlo optimističnim. Kao predsjednik kluba mogu tvrditi da ne pamtim bolju situaciju u klubu – dodao je Ilija Matić, čija će ekipa prvoligašku sezonu otvoriti gostovanjem u Splitu 28. ili 29. rujna.

Objava Odbojkašice Drenove počele su pripreme, inozemna pojačanja bude optimizam pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Ostali sportovi (921)