Jeličić ponovno kritizira: ‘Ovo nisam nikad vidio’

narod - prije 8 sati - link

Novo kolo SuperSport HNL-a komentirali su Hrvoje Vejić i Joško Jeličić. Prije novog kola domaćeg prvenstva, Jeličić je komentirao pobjedu Dinama nad Qarabagom.

“Gledao sam utakmicu uživo i nisam dugo vidio da je netko toliko dominirao protiv Dinama na Maksimiru kao Qarabag. Često je Sergej Jakirović, kojem je nadimak Profa, bio osporavan. Međutim, ova pobjeda je njegov doktorat. Ulaskom Bernauera, odnosno prelaskom na tri stopera i igrom s drugim napadačem, riješio je problem tih međuprostora.”, započeo je Jeličić.

“Sačekao je nervozne igrače Qarabaga, koji su htjeli, jer su osjetili da mogu i izjednačiti. Ali ulaskom Kulenovića riješio je problem i pobjeda je mogla biti i uvjerljivija. Ponavljam, Qarabag ima jako puno dobrih stranaca, tako dobro su duplirali po bokovima, ulazili u prostor, Hoxha i Pjaca su ‘izdušili’, nisu mogli to pratiti. Ta momčad ima intenzitet, ima odličnu tehniku, uigrana je, igra jako brzo”, nastavio je.

“Dinamo će morati biti maksimalno fokusiran i koncentriran od prve minute. Svi se sjećamo pouke iz utakmica protiv Sparte i PAOK-a. Dinamo klima gore možda neće ni smetati jako, jer ima odličan rezultat, siguran sam da će Jakir dobro posložiti ekipu i da će Dinamo ući u Ligu prvaka, što je nevjerojatna stvar za Dinamo, našu državu, ali i sve naše klubove.”

‘Osijek ima previše individualnih pogrešaka’

“Uvijek sam do sad imao prema Osijeku nekakav narativ da je ekipa koja ima jednu prepoznatljivost, jednu ideju, međutim, previše je individualnih pogrešaka. Nikola Čavlina opet, znam njegovog tatu Silvija koji je sjajan trener vratara. Vjerojatno da mu je on trener bi rekao Coppitelliju: ‘Daj ga makni’ da spasi dijete. Ovo nema smisla. Nije lako.”

“Imaš jedan bod, ispao si iz Europe na način na koji si ispao i otvoriš ovu utakmicu, imaš pritisak već sam po sebi i primiš gol protiv jedne Rijeke koja ima jednu stabilnost, europsko iskustvo. U našoj ligi u ovom trenutku imamo šest trenera kojima je ovo prvi ili najveći posao do sada. Osim Gennerea Gattusa, Paola Tramezzanija, Silvija Čabraje i Jakira, to su sve treneri kojima su ovo prvi ili najveći klubovi. ”

“To su treneri koji nemaju iskustva, ali imaju potencija. Što se tiče Federica Coppitellija, ovo mu je prvi seniorski klub koji vodi. Pogledao sam milijun utakmica, a ovo što sam jučer vidio, nisam nikad vidio. Način na koji se jedna ovakva utakmica vodila, u smislu postavljanja ekipe, vođenja momčadi, zamjena… Mogu shvatiti da imaš kadrovskih problema, dogode se ozljede, moraš krpat”, nastavio je.

‘To dugo nisam vidio’

Dodao je kako je Vedran Jugović promijenio jedno tri pozicije, Darko Nejašmić dvije tri, Ajin Hasić dvije… “To dugo nisam vidio. To je po meni jedan žešći amaterizam da ne kažem neku težu riječ. Ako ćemo realno, prosuo je šest golova. Ja sam uvijek za mlade igrače, ali mora ga se staviti na klupi, dodatno raditi i razgovarati s njim. No, opet ću se vratiti na tog trenera. Dakle na poluvremenu Kemal Ademi izlazi, na njegovu poziciju ide Karlo Matković, ulazi Mikulčić s Nejašmićem u sredinu, Petar Pušić ide lijevo, onda Jugović ide na poziciju Pušića.

Zatim Jugović ide na poziciju desnog bočnog, pa onda Hasić mijenja Jugovića na poziciji desnog bočno, pa onda Nejašmić… Morat ću ja završiti tu licencu izgleda. Četiri prekršaja u 95. minuta bez ijednog taktičkog prekršaja… To Coppitellijevo vođenje utakmice, ja dugo nisam vidio ništa lošije u HNL-u”, zaključio je Jeličić za SuperSport HNL-a.

Objava Jeličić ponovno kritizira: ‘Ovo nisam nikad vidio’ pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Joško Jeličić (32)Možda ste propustili (236)Sport (11001)