FERIT Osijek: 200 obveznih sati prakse za studente

vidi - prije 6 dana - link

Osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija aktivno potiče studente na sudjelovanje u stručnim praksama. Ideja je primjena stečenih znanja i unaprjeđivanje potrebnih vještina. FERIT je otišao i korak dalje, pa su u sklopu studijskih programa na kojima je stručna praksa obvezan kolegij studenti dužni odraditi prasku u trajanju od najmanje 200 sati.

Priprema za tržište rada

Na sveučilišnim diplomskim studijima, u posljednjem semestru studenti imaju samo stručnu praksu i diplomski rad. Na taj se način nastoji osigurati da studenti kroz praksu izrade i praktičan diplomski rad s partnerskim tvrtkama iz realnog gospodarstva ili u sklopu znanstvenih te međunarodnih projekata na FERIT-u.

Fotografija-3-vidi.edu-ferit-osijek-za-web-vidi-341-342-2

Fakultet naglašava važnost praksi kao ključnog dijela obrazovnog procesa, pri čemu se studenti potiču na izradu radova iz relevantnih područja u kojima su obavljali praksu.

Brojne tvrtke partneri

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji FERIT-a s brojnim partnerima iz područja gospodarstva, studenti imaju priliku odrađivati stručne prakse u industrijskim pogonima, poduzećima, organizacijama ili ustanovama. Razvijen je online portal STUP (https://stup.ferit.hr/) na kojem poslodavci objavljuju i nude stručne prakse studentima u svojim tvrtkama.

Fotografija-1-ferit-osijek-vidi-341-342-1

STUP predstavlja središnje mjesto na kojem studenti mogu vidjeti trenutno objavljene oglase, a registrirano je preko 530 partnerskih tvrtki. To su različite tvrtke koje djeluju na međunarodnoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Kako provodimo brojne znanstveno-istraživačke projekte, studenti imaju mogućnost biti dio projektnih timova i odrađivati stručne prakse u sklopu provedbe projekata.

Suradnja s drugim fakultetima

FERIT je sklopio Sporazum o mobilnosti studenata unutar Republike Hrvatske s nekoliko tuzemnih fakulteta. Ovim Sporazumom pokrenuta je inicijativa koja nudi mogućnost studiranja na drugim fakultetima u trajanju od jednog semestra. Redovito se surađuje s drugim tehničkim fakultetima poput FER-a, RITEH-a i FESB-a u organizaciji različitih aktivnosti u svrhu poboljšanja kvalitete obrazovanja studenata.Ovakvim pristupom nastoji se osigurati da FERIT bude lider u obrazovanju budućih inženjera i stručnjaka iz područja elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

U korak s gospodarstvom

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija suradnjom s brojnim tvrtkama nastoji osigurati da studijski programi odgovaraju stvarnim potrebama i trendovima današnje industrije. Osim suradnje na kurikulumu i praksama, redovito se organiziraju gostujuća predavanja, radionice i ostala događanja kako bi se unaprijedili programi i studentima stvorili bolji uvjeti za obrazovanje. Također, predstavnici partnerskih tvrtki sudjeluju i u radu Povjerenstva za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete visokog obrazovanja.

pročitaj cijeli članak