U sklopu Festivala sportske rekreacije Ičići/Volosko održan sjajan turnir u air badmintonu te SUP regata

riportal - prije 7 sati - link

Prema najavama, proteklu subotu obilježila su dva odlična natjecanja, a u sklopu Festivala sportske rekreacije, kojeg organizira  KŠR Gorovo zajedno sa suorganizatorima i partnerima i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice mjesta Ičići.

Upravo su Ičići bili domaćinom 1. Air badminton Croatian international, prvog turnira u air badmintonu koji se boduje za svjetski kup “Badminton Europe” održanom u ovom dijelu Europe. Bila je ovo sjajna promocija sporta koji bilježi ogroman trend povećanja igrača u svijetu. Svi oni koji su se u subotu zatekli u Ičićima mogli su se uvjeriti i zašto. Air badminton je atraktivan, brz I zahtjevan sport za igrače, a ništa manje nije atraktivan i za publiku. U Ičićima su nastupili igrači iz Slovenije I Hrvatske te se natjecalo 10 ekipa u kategoriji 2 igrača te 6 ekipa u kategoriji 3 igrača. U kategoriji dva igrača najuspješniji je bio dvojac Dasen Jardas – Ivor Ilić, ispred tandema Damir Ilić – Filip Špoljarec, dok je kod tročlanih ekipa najbolji bio trio Čimbur – Hoebling – Špoljarec.  Osim atraktivnih mečeva održala se i demonstracija pružanja prve pomoći (oživljavanja i uporabe automatskog AVD defibrilatora), a u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Opatija.

Volosko je bilo domaćinom 2. VOP SUP Kup regate “Cup Ičića” koja se zbog tehničkih razloga izmjestila iz Ičića u Volosko, a odaziv natjecatelja je bio itekako velik. Oko pedesetak sudionika, među kojima puno djece, odazvalo se na atraktivnu međunarodnu regatu koja je organizirana  u suradnji sa SUP team VOP.  Natjecatelji su se borili za nagrade u nekoliko kategorija: dječja regata te FUN, ELITE i RACE regate. Kod djevojčica do 10 godina najuspješnija je bila Alma Foxjager iz Švicarske, kod dječaka do 10 godina starosti najbolji je bio Aron Užarević iz Hrvatske, u kategoriji djevojčica do 14 godina pobijedila je domaća natjecateljica Gaia Tomažić, a kod dječaka Frano Poropat.  U ženskim kategorijama najbolje su bile: u kategoriji FUN Tamara Sparožić, u kategodiji RACE Nataša Srdoč iz DSNM Volosko, a u kategoriji ELITE pobjedila je Slovenka Maja Dolžan. U muškoj konkurenciji pobjednici po kategorijama su: FUN – Nino Bačić, RACE – Željko Srdoč iz DSNM Volosko te u klasi ELITE – Luka Kožar iz Slovenije.  More ispred Voloskog bilo je obojeno bojama supova te je to bila doista sjajna slika za završnicu odlične sportsko – rekreativne subote na Liburniji. 

Festival sportske rekreacije donosi još događanja o kojima će uskoro izvjestiti javnost i sve zaineteresirane zaljubljenike u sportsko – rekreativne aktivnosti, a koja će još jednom potvrditi kako je ovaj festival pun pogodak te se kroz godine promovirao kao vodeća manifestacija ovog tipa na ovim prostorima.

The post U sklopu Festivala sportske rekreacije Ičići/Volosko održan sjajan turnir u air badmintonu te SUP regata appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

regata (5)RIJEKA I PGŽ (830)Sport (11033)Volosko (13)