Gradi se nova senjska mrtvačnica

novilist - prije 5 sati - link

Groblje Svetog Vida u Senju, jedno od najljepših na ovim prostorima postupno mijenja vizuru. U tijeku su radovi na izgradnji nove mrtvačnice čime će se konačno dobiti neophodna infrastruktura za pokope.

Vide se obrisi nove mrtvačnice i kako saznajemo u GKD Senj kao investitora do sada je realizirano oko 30 posto planiranih radova.

Osim nove mrtvačnice ovim zahvatom dobiti će se i sto novih ukopnih mjesta.

Prema projektu stara nefunkcionalna mrtvačnica se u potpunosti uklanja, kao i okolni objekti uz nju i na tom prostoru gradi se nova građevina površine oko 200 četvornih metara.

Bit će izgrađena u primorskom stilu sa trijemom , a u njoj će biti dvije prostorije za ispraćaj, rashladna komora za dva lijesa, sanitarni čvorovi i cvjećarnica.

Bit će riješeno i grijanje i hlađenje prostora, a u zoni zahvata urediti će se i pješačke i zelene površine, te će biti izgrađen biološki pročistač.

U okviru radova biti će eshuminarni posmrtnini ostaci 55 grobova u istočnom dijelu groblja , od čega su 33 označena i 22 neoznačena groba i ostaci iz tih grobova biti će izmješteni u južni dio čestice na kojoj se danas nalaze, a ovim zahvatom dobiti će se i sto novih ukopnih mjesta.

Cijena radova je oko milijun eura i financira se vlastitim sredstvima , a očekuje se da će radovi biti zgotovljeni do konca godine.

Objava Gradi se nova senjska mrtvačnica pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Lika & Senj (173)Rijeka & Regija (1038)Senj (54)