Objavljena jeziva snimka navodnog napadača iz Solingena: Sirijac maše sabljom i prijeti

narod - prije 4 sata - link

snimkasnimka

Društvenim mrežama  dijeli se snimka navodnog priznanja napadača, 26-godišnjeg Sirijca imena Issa Al H. osumnjičenog za pokolj u njemačkom Solingenu. Na njoj se vidi kako navodni napadač, koji je video unaprijed snimio, zaziva Allaha na arapskom jeziku i maše velikim nožem ili sabljom.

Kako prenose njemačke agencije, njemački istražitelji upoznati su sa sadržajem videozapisa, ali još uvijek nije potvrđeno radi li se doista o Sirijcu koji je počinio pokolj u Solingenu tijekom festivala u povodu 650. obljetnice grada. Na snimci je u potpunosti zamaskiran.

Snimka otkriva motiv

Na videosnimci je i vidiljiv logo Amaq Newsa koji se smatra glasnogovornikom terorističke organizacije “Islamska država” (IS). Nemoguće je provjeriti autentičnost videa, prenosi Pfalz Express.

>Užas u Njemačkoj: Na festivalu nožem usmrtio troje ljudi, sumnja se da je riječ o Arapinu

U pratećem tekstu se navodi da je napad u Solingenu osveta za poginule u Pojasu Gaze, ali i za druge muslimane, a spominje se i teroristički napad na božićnom sajmu na Breitscheidplatzu u Berlinu 2016. godine, kada je ubijeno 12 osoba, javlja Jutarnji list.

Nakon napada nožem u petak, u subotu navečer policiji se predao 26-godišnji Sirijac, tvrdeći da je odgovoran za napad.

U Njemačku je došao krajem prosinca 2022. i zatražio azil. U lipnju 2023. je trebao biti izručen Bugarskoj, jer je kroz Bugarsku ušao u EU, ali nije pronađen na adresi. Nakon što je istekao rok za deportaciju, krajem 2023. Njemačka mu je dodijelila supsidijarnu zaštitu, što se često daje izbjeglicama iz zemalja u ratu. U Solingenu je navodno od rujna 2023. godine.

Objava Objavljena jeziva snimka navodnog napadača iz Solingena: Sirijac maše sabljom i prijeti pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

eu (255)Islamska država (7)Izdvojen članak (624)migranti (72)napad nožem (27)Njemačka (346)Solingen (12)