Napadač hrvatske reprezentacije ruši rekorde Bundeslige, ušao je u društvo Gerda Mullera i Klausa Fischera

novilist - prije 7 sati - link

ZAGREB Otvaranje nove sezone Bundeslige jasno je pokazalo da Andrej Kramarić definitivno ulazi u onu čuvenu komparaciju s vinom, koja kaže da s godinama postaje još bolji. Njegov Hoffenheim je prošle subote na svojoj ProZero Areni pobijedio Holstein Kiel 3:2, a golove za goste su postigli Alexander Bernharsson i Shuto Machino. Domaću pobjedu je pak još jednim hat-trickom potpisao upravo on – Andrej Kramarić.

Naime, nije na odmet podsjetiti da je prije nešto više od tri mjeseca na isti način ispratio Bayern s ProZero Arene. Zapravo, 18. svibnja u zadnjem kolu prošle sezone Bundeslige, Kramarić je bio za nijansu učinkoviti jer je, pored hat-tricka u pobjedi Hoffenheima 4:2, upisao i asistenciju za gol Maximiliana Beiera, koji danas igra za Borussiju iz Dortmunda.

– Izuzetno sam sretan što sam zabio tri gola jer postići to dva puta zaredom predstavlja nešto vrlo posebno. Ovo su nevjerojatni trenuci, ali nije bilo tako jednostavno doći do pobjede. Osvojili smo tri boda i to je najvažnije. Sada se veselimo i u idućem kolu želimo ponovno pobijediti na gostovanju kod Eintrachta u Frankfurtu – kazao je Kramarić nakon hat-tricka koji ga je upisao u povijest njemačkog nogometa.

Ugledno društvo

Naime, prije njega su samo Gerd Müller i Klaus Fischer uspjeli u dvama navratima postići po tri gola u prvom kolu sezone. Kramarić je taj doseg prvi put ostvario 19. rujna 2020. godine, kada je Hoffenheim slavio na gostovanju kod Kölna 3:2. No, kako bi se to reklo u reklamama, to nije sve. Ovaj hat-trick gurnuo je Kramarića na 260 golova u seniorskoj karijeri, odnosno na točno dvadeset manje od Davora Šukera, koji je trenutačno rekorder među svim hrvatskim nogometašima iz svih razdoblja povijesti.

Opet, ni to nije sve. U ovome trenutku Kramarićevih sedam i pol sezona u Hoffenheimu je satkano od 135 postignutih golova u 286 nastupa u službenim utakmicama, a to predstavlja klupski rekord koji će teško biti srušen u budućnosti. Preciznije, drugo i treće mjesto na toj klupskoj listi drže nekadašnji BiH reprezentativci, Sejad Salihović i Vedad Ibišević. Prvi je postigao 67, a drugi 54 gola. Od aktivnih igrača koji još igraju za Hoffenheim, Kramariću je najbliži tridesetogodišnji Togoanac Ihlas Bebou, koji je 35 puta tresao suparničke mreže.

Bog koji hoda

Sad već postaje malo dosadno, ali ni to nije sve kada su u povijesti klupska dostignuća. Hat-trickom protiv Holstein Kiela, Kramarić je postao prvi igrač Hoffenheima koji je u osam utakmica u nizu uknjižio gol ili asistenciju. Stoga nije ni čudno da ga tamo doživljavaju kao nogometnog boga koji hoda. Jednostavno, već sada je savršeno jasno da je Kramarić ostavio dubok trag u Bundesligi i, naravno, u Hoffenheimu.

Pritom je suvišno napominjati da bi te brojke trebale narasti do kraja njegovog ugovora, koji, u ovom trenutku, istječe 30. lipnja 2025. godine. Pored natjecanja u Njemačkoj, Kramarića i Hoffenheim ove sezone očekuje i nastup u jednoj od skupina Europske lige, što znači da će tu imati barem još šest utakmica. Sve skupa, više nego dovoljno da strijelac takvoga kalibra dodatno podeblja svoj učinak.

Kramarić u brojkama

33       godine

260       golova u karijeri

135       golova za
Hoffenheim

286       utakmica za Hoffenheim

 

Objava Napadač hrvatske reprezentacije ruši rekorde Bundeslige, ušao je u društvo Gerda Mullera i Klausa Fischera pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

andrej kramarić (17)Bundesliga (33)nogomet (2448)