Neizvjesno koliko će trajati izvlačenje olupine superjahte

novilist - prije 5 sati - link

Vrijeme izvlačenja olupine luksuzne jahte Bayesian, koja je potonula s dijelom putnika prije gotovo tjedan dana, s dna mora neizvjesno je i ovisi o mnogim čimbenicima, rekli su talijanski dužnosnici.

Superjahta Bayesian bila je usidrena oko 800 metara od obale Porticella kada je potonula oko 5 ujutro po lokalnom vremenu u ponedjeljak, pri čemu je poginulo sedmero ljudi, nakon što ju je pogodila snažna pijavica.

Zapovjednik obalne straže zapadne Sicilije, kontraadmiral Raffaele Macauda ​​rekao je: “Ne mogu reći koliko će trebati prije nego što uspijemo izvući brod”.

Dodao je: “Između ostalog, morat ćemo isprazniti spremnike goriva jahte kako bismo spriječili bilo kakvu kontaminaciju okoliša”, dodao je.

To je rekao tijekom konferencije za novinare u Italiji gdje je najavljena istraga o brodolomu i ubojstvu iz nehata te su izneseni detalji o tome kako vlasti namjeravaju postupiti.

Olupina jahte sada je “na dubini 50 metara” i trenutno nema vremenskog okvira za izvlačenje, premda su neki stručnjaci procijenili da bi moglo trajati osam tjedana.

Vlasnici će “snositi pune troškove izvlačenja” olupine, rekao je kontraadmiral koji nije mogao procijeniti konačnu svotu.

Objava Neizvjesno koliko će trajati izvlačenje olupine superjahte pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

italija (184)jahta (37)Novosti (1365)potonuće (4)Svijet (1999)