Rijeku večeras čeka gostovanje na Opus Areni, Radomir Đalović najavio promjene u sastavu

novilist - prije 1 dan - link

RIJEKA  »Tko vrijedi leti. Tko leti vrijedi. Tko ne vrijedi ne leti.« U skladu s natpisom na majici Grunfa, lika iz legendarnog stripa Alan Ford, nogometaši Rijeke poletjeli su jučer s Krka zrakoplovom SAAB 340A za Osijek na derbi 4. kola SuperSport HNL-a da bi izbjegli 440 kilometra vožnje autocestom i gužve. Povratak je u noći s nedjelje na ponedjeljak na isti način, malim zrakoplovom s tridesetak mjesta za igrače i stručni stožer.

– To je jedna velika stvar. Hvala svima u klubu i predsjedniku Miškoviću. Time su pokazali koliko klub stoji iza nas i koliko je nam je to važno u ovom trenutku. Sada po ljeti, uz sve ove gužve, trebalo bi nam puno više vremena za put do Slavonije i natrag. Ovako će nam biti puno lakše, momčad će biti svježija i spremnija za Osijek, ali i za četvrtak i Olimpiju – rekao je Radomir Đalović, trener Rijeke, na konferenciji za medije uoči puta u Osijek.

Umor

Gostovanje na Opus Areni drugi je u pokeru teških susreta i dolazi između dviju utakmica s Olimpijom u play-offu Konferencijske lige, koje su vrlo važne za klub s Rujevice.

– Utakmica u Osijeku dolazi poslije jednog teškog i iscrpljujućeg susreta za moje igrače. Pratili smo ekipu Osijeka, vidjeli smo svaku njihovu utakmicu. To je jedna mlada momčad željna dokazivanja, koja dobro trči, s talijanskim trenerom Coppitellijem. Zaslužuju više bodova nego što ih trenutno imaju, u nekim utakmicama nisu imali ni sreće. Što se nas tiče, vidjet ćemo koga ćemo imati na raspolaganju. Prisutan je umor, morat ćemo promijeniti neke igrače, neke ćemo rotirati. Neki će igrati 45, neki 60 minuta, morat ćemo raspodijeliti minutažu da bismo odgovorili izazovu kako treba, ali i sačuvali neke igrače za Olimpiju. No, ova utakmica nam nije ništa manje važna, napravit ćemo sve za dobar rezultat.

Riječane čeka suparnik koji je u prva tri kola upisao samo jedan bod. U Osijeku je izgubio od Šibenika i Dinama te remizirao u Gorici. U trećem pretkolu Konferencijske lige ispali su od Zire na jedanaesterce. Ta ista Zira inkasirala je šesticu u prvoj utakmici play-offa na gostovanju kod Omonije u Nicosiji.

– Osječani imaju mladu, potentnu momčad. Maković, novi napadač Ademi, Pušić, u sredini imaju Nejašmića, doveli su iz Varaždina stopera Jelinića… Za nas je to jako dobra utakmica uoči Olimpije.

Prvi susret sa Zmajčekima okončan je remijem (1:1) u kojem su Bijeli bili bolja momčad. No, to nije pretočeno u pobjedu. Riječani su uložili ogroman trud, to mora ostaviti traga, a vremena za predah nema.

– Nema ozlijeđenih, ali vidjet ćemo koliko će tko moći participirati. Radeljić je opet imao povišenu temperaturu, zato i nije zaigrao protiv Olimpije. Ima načetih, neki imaju probleme s manjim ozljedama. Kroz razgovor s njima vidjet ćemo tko je najumorniji, neke ćemo ostaviti na klupi i ubaciti ih drugo poluvrijeme.

Osječani su se dobro pripremili za Bijele, trener Federico Coppitelli je sa svoja dva pomoćnika došao na Rujevicu pogledati susret Rijeke i Olimpije. Ništa se ne prepušta slučaju. U oba tabora.

– Nismo imali puno vremena za pripremu utakmicu, ali znamo sve o Osijeku. Moji igrači su profesionalci i sve stvari koje im kažemo, izuzetno dobro prihvate. Po dolasku u Osijek slijedi dodatna analiza i mislim da tu neće biti problema. Moj je posao i da im maknem Olimpiju iz glave. Moraju biti koncentrirani na Osijek, o Olimpiji ćemo razmišljati od ponedjeljka.

Mladi dečki

Igrači moraju na dan ili dva zaboraviti na Ljubljančane, iako to neće biti lako. Pogotovo što su na uzvrat mogli putovati puno mirniji.

– Mi smo utakmicu trebali riješiti puno ranije, zabiti drugi gol i sve bi bilo drugačije. Imali smo plan, mijenjali smo u 70. minuti jer smo željeli dodatnu energiju, kada smo vidjeli da nam nedostaje. Taj primljeni gol iz jedanaesterca ostavio je traga, pogotovo jer je riječ o mladim igračima. No, tražili smo taj drugi pogodak do kraja, čak smo i bezglavo jurišali. Odigrali smo dosta dobro, napravili smo sve stvari koje smo pripremali. Završilo je 1:1, ali u Ljubljanu idemo po prolaz. Ali o tome tek poslije Osijeka.

Ponavlja se stara nogometna priča. Momčad koja ne potvrdi vodstvo, uvijek je u opasnosti inkasirati gol ili dva.

– Dečki su mladi i zato je bitno prelomiti utakmicu drugim pogotkom jer nam nedostaje malo te drskosti, malo stabilnosti, jer kada vodimo, neke stvari trebamo raditi duže i bolje da bismo lakše prebrodili teške trenutke. No, momčad ima izuzetan potencijal i može puno više. Očekujem da u sljedećim utakmicama to i pokaže. Imamo širok kadar i promijenit ćemo nekoliko igrača. Sve ne možemo promijeniti. Ali ti mladi dečki mogu igrati svaka tri dana. Lakše im je igrati nego trenirati – zaključio je Đalović.

Standings provided by Sofascore

 

Objava Rijeku večeras čeka gostovanje na Opus Areni, Radomir Đalović najavio promjene u sastavu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

NK Rijeka (177)nogomet (2443)