Gosti su iznenađujuće poveli na Etihadu golom Sammieja Szmodicsa u 7. minuti, da bi momčad Pepa Guardiole do 16. minute već postigla tri pogotka za potpun preokret. U 12. minuti je Erling Haaland realizirao kazneni udarac. U 14. minuti je Kevin De Bruyne iskoristio veliku pogrešku vratara Arijaneta Murića kojem je Savinho oteo loptu i ostavio ju za Belgijca, a ovaj je s ruba kaznenog prostora pogodio nebranjenu mrežu. U 16. minuti je Haaland došao do svog drugog gola nakon odličnog De Bruyneovog dodavanja.

Konačnih 4-1 postavio je u 88. minuti Erling Haaland svojim trećim pogotkom na ovom dvoboju.

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić bili su u početnoj postavi aktualnog prvaka. Nažalost, Kovačić je u 50. minuti morao napustiti igru zbog ozljede koju je zaradio u jednom sudaru sa suparničkim igračem. Hrvatski reprezentativac se uhvatio za desni bedreni mišić. Pokušao je nastaviti igru, ali je ubrzo sjeo na travnjak i zatražio zamjenu.

Kovačić je s travnjaka otišao bez ičije pomoći, ali koliko je teška njegova ozljeda još nije poznato.

Tottenham je s uvjerljivih 4-0 na svom stadionu svladao Everton koji je na dnu ljestvice, a u dvije utakmice je momčad Seana Dychea primila sedam pogodaka, bez da je ijedan postigla. Za Spurse je dvostruki strijelac bio Son Heung-Min (25, 77), a po jedan pogodak postigli su Yves Bissouma (14) i Cristian Romero (71).

Tomaš Souček (67) i Jarrod Bowen (72) donijeli su pobjedu West Hamu na gostovanju kod Crystal Palacea, a golom Morgana Gibbs-Whitea (70) Nottingham Forest je odnio sva tri boda iz Southamptona.

Fulham je do prve pobjede došao domaćom pobjedom 2-1 protiv povratnika Leicester Cityja.  Emile Smith Rowe (18) i Alex Iwobi (70) bili su strijelci za domaću momčad, a Wout Faes (38) je postigao pogodak za “Lisice”.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Brighton je pred svojim navijačima svladao Manchester United sa 2-1.

Od 18.30 sati Aston Villa je domaćin Arsenalu u posljednjoj subotnjoj utakmici drugog kola Premier lige.