Trojica mladića privedena zbog napada u Zagrebu. Bili su pijani, jedan imao i marihuanu

novilist - prije 5 sati - link

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje i pritvorskom nadzorniku predala dvojicu 18-godišnjaka i jednog maloljetnika, koje sumnjiči da su u četvrtak u Tkalčićevoj ulici u alkoholiziranom stanju fizički napali 27-godišnjeg Indijca i 52-godišnjeg hrvatskog državljana.

Trojac se sumnjiči da je počinio teži oblik kaznenog djela nasilničkog ponašanja, a propisuje se da tko to djelo počini iz mržnje, kaznit će se zatvorom od šest mjeseci do pet godina, navodi se u priopćenju zagrebačke policije.

Sumnjiči ih se da su 22. kolovoza oko 23.30 sati u Tkalčićevoj ulici, prišli 27-godišnjem državljaninu Indije i 52-godišnjem hrvatskom državljaninu, počeli ih verbalno, a potom i fizički napadati, a kada je 52-godišnjak izvadio mobitel kako bi zatražio pomoć policije, maloljetnik mu je mobitel bacio.

Za to vrijeme, drugi 18-godišnjak je fizički napao 27-godišnjaka kojeg je srušio na tlo, a zatim su ga sva trojica udarali nogama i rukama po tijelu.

Napadnutima su u pomoć priskočili građani, a osumnjičeni su se dali u bijeg, međutim policija ih je uhitila i privela. Na mjestu događaja, policija je oštećenim muškarcima ponudila liječničku pomoć koju su odbili iako su imali vidljive površinske ozlijede.

Povedenim alkotestiranjem kod 18-godišnjaka utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1,9 g/kg, kod maloljetnika od 1,57 g/kg i kod drugog 18-godišnjaka od 0,96 g/kg. Pružena im je liječnička pomoć kojom prilikom je utvrđeno kako maloljetnik i 18-godišnjak imaju lakše ozlijede, dok drugi 18-godišnjak nije ozlijeđen.

Kod osumnjičenoga 18-godišnjaka je pronađena plastična vrećica ispunjena zelenom biljnom materijom izgledom karakteristična za marihuanu ukupne mase 11 grama te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeto je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a za maloljetnika Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici.

 

Objava Trojica mladića privedena zbog napada u Zagrebu. Bili su pijani, jedan imao i marihuanu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2428)nasilje (42)