“Privedeni 15-godišnjak se trenutno ispituje kako bi se utvrdila njegova povezanost s pokoljem u Solingenu”, rekao je državni odvjetnik Markus Caspers na konferenciji za tisak.

Caspers je rekao kako je priveden na temelju iskaza svjedokinje koja je čula razgovor privedenog i nepoznate osobe u kojemu se najavljuje jučerašnji napad u kojemu su nožem ubijene tri te ozlijeđeno osam osoba od kojih se četvero nalazi u životnoj opasnosti.

Policija vjeruje kako bi osoba s kojom je 15-godišnjak komunicirao mogla biti počinitelj.

Policija je u blizini napada u središtu grada Solingena gdje se održavalo slavlje 650. godišnjice grada, pronašla dva noža kojima je moguće izvršen pokolj.

Glasnogovornik policijske uprave Duesseldorf, koja je preuzela istragu, Thorsten Fleiss je rekao kako je iz video materijala koji policiji stoji na raspolaganju, vidljivo da je napadač ciljano nožem ubadao žrtve u vrat.

Državni odvjetnik Caspers je također naveo kako motiv napada za sada nije poznat ali kako se ne isključuje mogućnost da se radi o terorističkom napadu s političko-ideološkom pozadinom.

U istragu su uključeni i djelatnici Glavnog državnog odvjetništva u Karlsruheu koji djeluju u slučaju terorističkih napada i koji, kako je rečeno, mogu u svakom trenutku preuzeti vodstvo nad istragom.

Policija je u međuvremenu navela kako traga za mlađim muškarcem s bradom odjevenim u crno.

Njemački mediji javljaju kako je policija u međuvremenu privela još jednu osobu koja se moguće povezana s napadom u Solingenu, ali je policije odbila potvrditi te navode.