Zurovec i njegovi istomišljenici izašli iz Fokusa: Nastavljamo kao nezavisni

narod - prije 10 sati - link

Gradonačelnik Svete Nedelje i saborski zastupnik Dario Zurovec održao je sa skupinom svojih istomišljenika konferenciju za medije na Trgu svetog Marka. Povod je bio njihov izlazak iz stranke Fokus zbog neslagađnja sa stranačkim vodstvom predvođenim predsjednikom stranke Davorom Nađijem.

Zurovec nije jedini koji izlazi iz Fokusa

Zurovca su podržali i s njim izašli iz stranke gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian te načelnik Općine Križ Marko Magdić, ali i deseci druigh članova Fokusa.

>SDP i Fokus pripremaju se za unutarstranačke izbore, Zurovec najavio izlazak iz stranke

Ovim potezom raspolovit će se broj gradova Fokusa u Zagrebačkoj županiji, a Fokus službeno prestaje biti parlamentarna stranka.

Osim izlaska čelnih ljudi iz stranke Fokus, na isti se potez odlučilo mnogo drugih članova u Zagrebačkoj županiji o čemu su govorili na konferenciji za medije.

O razlozima izlaza iz stranke, Zurovec je rekao da su se probali kroz unutarstranačke institucije i organizacije izboriti za svoje “mjesto pod suncem”.

“Znači promijeniti Predsjedništvo i da se promijeni predsjednik, ali smo, na žalost u toj namjeri onemogućeni. Mi se s takvom politikom ne slažemo i odlučili smo ići neovisni”, otkrio je Zurovec.

Nastavljaju kao nezavisni

Svoj daljni politički put spomenuti političari namjeravaju nastaviti kao nezavisni kandidati, a Zurovec je opovrgnuo medijska nagađanja da bi u Saboru mogao podržati saborsku većinu predvođenu HDZ-om.

>Zurovec izlazi iz Fokusa, od sutra više nisu parlamentarna stranka

 

 

Objava Zurovec i njegovi istomišljenici izašli iz Fokusa: Nastavljamo kao nezavisni pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Dario Zurovec (7)Fokus (7)Hrvatska (3969)Izdvojen članak (603)