Najviše ste čitali: Dujmovićev osvrt o stanju u DP-u, o Plenkovićevom pritisku na pravosuđe…

narod - prije 5 sati - link

U proteklom tjednu najviše ste čitali osvrt Tihomira Dujmovića na stanje u Domovinskom pokretu. Pažnju je pobudio i članak o beznačajnom utjecaju ljevičarskih medija i društvenih mreža na hrvatsku reprezentaciju, kao i Plenkovićeva izjava kojom pritišće pravosuđe zbog događaja u Imotskom. Krug najčitanijih članaka ovog tjedna zatvaraju: Facebook status člana predsjedništva DP-a Slavena Dobrovića u kojem rasvjetljava svoj odnos s Ivanom Penavom te otkriće da je veliki požar kod Zemunika potpalio nekadašnji SDSS-ov vijećnik

1. Tihomir Dujmović o DP-u: Prijevara kakvu još nismo vidjeli

Hrvatski novinar i kolumnist, Tihomir Dujmović na svom Facebook profilu se osvrnuo na politiku predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penave. Ivan Penava je iznevjerio birače, iznevjerio je sve ono zbog čega su mu birači dali glas. Koalicija s HDZ-om na žalost nije prekinula, evidentno, neraskidivu vezu između HDZ-a i SDSS-a. A prijevremeni unutarstranački izbori i netransparentan izbor vijećnika dodatno su dali na jasnoći cijele situacije.

“Šutio sam do sada, jer donedavno nisam vjerovao da je takva prijevara, sa takvim imenima, sa takvom političkom podlogom kao sto je Vukovar – moguća! Mi smo se doduše već nagledali sitnih i krupnih prijevara na našoj sceni, ali da netko kao živi štit ispred sebe stavi Vukovar i da krene u rasprodaji tih svetih ideala, doista nisam vjerovao da je to moguće. Zašto nisam htio vjerovati? Jer su konzekvence ove prijevare zastrašujuće. Nesagledive.”, napisao je između ostalog Dujmović.

Možda će vas zanimati

Tihomir Dujmović o DP-u: Prijevara kakvu još nismo vidjeli

Hrvatski novinar i kolumnist, Tihomir Dujmović na svom Facebook profilu se osvrnuo na politiku predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penave.

2. Fijasko: Beznačajan utjecaj ljevičarskih medija i društvenih mreža na hrvatsku reprezentaciju

Nakon višemjesečne pauze i nesretnog nastupa na Europskom prvenstvu vraća se na veliku scenu hrvatska nogometna reprezentacija predvođena izbornikom Zlatkom Dalićem. Naravno, krenuo je i ljevičarski udar na reprezentaciju.

Utjecaj ljevičarskih medija, društvenih mreža, na Hrvate, hrvatsku javnost, u svakom je slučaju i u gotovo svakom segmentu beznačajan. Naime, da se pita ljevičarske radikale u medijima Luka Modrić oprostio bi se od reprezentacije još prije šest godina, a možda bi bio i u zatvoru kao ”lažljivac”, koji štiti ”kriminalca” Zdravka Mamića, iako je pred zakonom, dakle, pravno, Luka je apsolutno čist.

Možda će vas zanimati

Fijasko: Beznačajan utjecaj ljevičarskih medija i društvenih mreža na hrvatsku reprezentaciju

Nakon višemjesečne pauze i nesretnog nastupa na Europskom prvenstvu vraća se na veliku scenu hrvatska nogometna reprezentacija predvođena izbornikom Zlatkom Dalićem.

3. Plenković pritišće sudove oko ‘Za dom spremni’?! Pogledajte što je rekao

Premijer Andrej Plenković svojom se izjavom o pjevanju pjesama i uzvicima “Za dom spremni” u Imotskom, koje su neki okarakterizirali kao “ustaške”, svrstao uz one koji za počinitelje traže sankcije. Dapače, on ih je, nimalo politički mudro, čak i eksplicitno najavio. Rekao je da “slijede prijave te da očekuje kazne od strane sudova”. Ovakva izjava od strane premijera, najmoćnije političke figure u RH, a kojom se de facto potkopava neovisnost sudstva, mnoge je zabrinula. Njome ne samo da se dovodi u pitanje nepristranost sudstva već se dovodi u pitanje Ustavom zajamčena trodioba vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudbenu vlast.

Možda će vas zanimati

Plenković pritišće sudove oko ‘Za dom spremni’?! Pogledajte što je rekao

Andrej Plenković je u svojoj izjavi navedene događaje “najoštrije osudio”, a otišao je korak dalje te je najavio da počiniteljima slijede…

4. Dobrović odgovorio Penavi: Odbio sam vašu ponudu da postanem ministar jer…

Član predsjedništva Domovinskog pokreta Slaven Dobrović odgovorio je na ocjene koje je ranije iznio predsjednik stranke Ivan Penava, pozvavši ga da se suzdrži od teških kvalifikacija. Između njih dvojice zaiskrilo je oko načina dodjele ministarskih pozicija.

“Što bolje poznavati resor, razumjeti strukturu i procese te prepoznati što se, gdje, kako i u kojem roku može pokušati napraviti, sve u službi javnog dobra, isticao sam kao ključ za našu (DP-ovu) uspješnost u sudjelovanju u vlasti.

Upravo zato sam pred svima, kao jedini koji među prisutnima ima iskustvo dva, doduše kratka (devet i šest mjeseci) ministarska mandata, rekao da se mogu uhvatiti u koštac u sektoru zaštite okoliša.

Ne samouvjereno i bahato, već sa ozbiljnošću pred velikim izazovom i prilikom da se mnoge resorne nelogičnosti otklone te načini istinski skok u smjeru održivog razvoja Hrvatske.

Stoga sam ponosan na držanje principa i ne pristajanje na neki drugi resor i logiku predsjednika Penave – ministar je ministar, pa bilo u kom sektoru”, rekao je između ostalog Slaven Dobrović.

Možda će vas zanimati

Dobrović odgovorio Penavi: Odbio sam vašu ponudu da postanem ministar jer…

Član predsjedništva Domovinskog pokreta Slaven Dobrović odgovorio je na ocjene koje je ranije iznio predsjednik stranke Ivan Penava, pozvavši ga da se suzdrži od teških kvalifikacija

5. Veliki požar kod Zemunika potpalio nekadašnji SDSS-ov vijećnik; prijeti mu 10 godina zatvora

Za podmetanje velikog požara koji je 30. srpnja buknuo kod Zemunika osumnjičen je nekadašnji vijećnik SDSS-a Grujica Višić.

Ovu informaciju doznala je Bujica, a naši izvori potvrdili su nam da je uhićeni 72-godišnjak doista Višić, nekadašnji vijećnik SDSS-a.

Njega Općinsko državno odvjetništvo u Zadru sumnjiči (bez navođenja identiteta kao što je to i inače slučaj) da je 30. srpnja ”u jednom mjestu pored Zadra, na neuređenom deponiju, za sada nepoznatim načinom djelovanjem toplinske energije i otvorenog plamena namjerno izazvao nastanak požara koji se nošen vjetrom proširio na naseljeni dio, a potom na oko 450 hektara zemljišta”.

Možda će vas zanimati

Veliki požar kod Zemunika potpalio nekadašnji SDSS-ov vijećnik; prijeti mu 10 godina zatvora

Upit o tome poslali smo SDSS-u i objavit ćemo ga kada ga primimo

Objava Najviše ste čitali: Dujmovićev osvrt o stanju u DP-u, o Plenkovićevom pritisku na pravosuđe… pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3972)ivan penava (141)Izdvojen članak (603)Slaven Dobrović (4)za dom spremni (29)