FOTO Na Ibleru otvorena Knjiga žalosti za Predraga Freda Matića: ‘Sad se opet vidi da je bio ljudina’

novilist - prije 6 sati - link

U središnjici SDP-a u subotu je otvorena Knjiga žalosti u povodu smrti zastupnika u Europskom parlamentu Predraga Freda Matića, a predsjednik SDP-a Peđa Grbin istaknuo je da političke razlike padaju u drugi plan, kada je riječ o čovjeku kao što je bio Fred Matić.

“Koliki je Fred bio čovjek i ljudina, vidi se po riječima koje su brojni građani i građanke uputili kada su čuli ovu tužnu vijest. Svima njima ću se zahvaliti jer su pokazali da, kada je netko toliki čovjek, onda i neke političke razlike koje su postojale padaju u drugi plan”, rekao je Grbin u izjavi medijima.

Foto galerija: U SDP-u otvorena knjiga žalosti za Matića Foto: Davor Kovačević

Knjiga žalosti bit će otvorena u središnjici stranke na Iblerovom trgu, u subotu i nedjelju između 11 i 16 sati te u ponedjeljak od 9 sati. O mjestu i terminu pogreba odlučit će članovi obitelji, kazao je predsjednik stranke.

“Fred je svojim djelovanjem, ne samo kroz stranku i politiku, nego i onim ljudskim svakodnevnim, zadužio sve nas i na tome mu ogromno hvala”, poručio je Grbin.

Sućut prijateljima i obitelji Freda Matića izrazio je i bivši ministar obrane Ante Kotromanović.

“Šteta što je Hrvatska izgubila jednu jaku, karakternu i poštenu osobu. Takvih ljudi nije bilo baš previše u Hrvatskoj. Teško mi je kada na ovakav način gubimo dobre ljude koji su davali sve i u ratu i u miru za hrvatsku državu”, rekao je.

Vršitelj dužnosti predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a Branko Kolarić kazao je da će Freda Matića najviše pamtiti po tome što je, unatoč svemu što je prošao u životu, ostao “topao, empatičan i nježan čovjek”.

“Također, borio se za prava žena, svake prve subote u mjesecu bio je s nama na Trgu bana Jelačića, na našem okupljanju ‘Zagreb – sigurno mjesto za žene’. Kada ode ovakav čovjek, onda se podsjetimo koliko smo krhki i koliko je važno da, dok smo tu, budemo dobri jedni prema drugima”, rekao je Kolarić.

SDP: Matić bio domoljub, borac za prava žena, britak na jeziku

Iz SDP-a su se u petak u priopćenju obratili, istaknuvši kako je njihov dugogodišnji član, član Predsjedništva SDP-a i europarlamentarac Predrag Fred Matić, koji je umro u bolnici u Zagrebu od komplikacija bolesti žuči, bio istinski domoljub, borac za prava žena, britak na jeziku, iskren i hrabar.

Predrag Fred Matić, aktualni zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu umro je u petak u 63-godini u Zagrebu od posljedica bolesti. Matić je hospitaliziran prije tjedan dana u bolnici zbog komplikacija vezanih uz žuč.

Matić je bio odlikovani dragovoljac Domovinskog rata, hrvatski ratni vojni invalid, zatočenik srpskih koncentracijskih logora, umirovljeni brigadir HV-a i ministar branitelja u SDP-ovoj Vladi, priopćeno je ranije iz SDP-a. Također z bogatoj političkoj karijeri bio je i saborski zastupnik SDP-a.

Objava FOTO Na Ibleru otvorena Knjiga žalosti za Predraga Freda Matića: ‘Sad se opet vidi da je bio ljudina’ pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3972)predrag fred matić (20)sdp (156)