Trener Osijeka gledao je Rijeku protiv Olimpije: “Možemo odgovoriti na sve izazove”

novilist - prije 5 sati - link

OSIJEK  Sutra Osijek kreće od početka. Europa je završila, fokus je ostao samo na domaćim natjecanjima, što će treneru Federicu Coppitelliju omogućiti više vremena za otklanjanje nedostataka koje je momčad iskazala u uvodnom dijelu sezone. Bijelo-plavi još nemaju prvenstvenu pobjedu, a na Opus Arenu stiže Rijeka koja će biti izraubana europskim nastupom. No, susret koji nosi epitet derbija nikako se ne može smatrati dobrom prilikom za iskupljenje. Osječani će morati teško raditi ukoliko planiraju napokon prekinuti rezultatski post koji traje dvadesetak dana. Posljednja pobjeda bila im je ona protiv Levadije u Talinu. No, nemaju se na Opus Areni potrebu osvrtati na ono što je prošlo. Sezona nije počela prema očekivanjima, ali to ne znači kako se na takav način treba nastaviti. Negdje mora doći kraj nevoljama, pa i nesrećama koje su pratile osječku momčad na početku sezone.

Nakon ispadanja iz Konferencijske lige, Bijelo-plavi su dobili dane nužnog odmora pa bi Rijeku trebali dočekati u optimalnom stanju. Barem kada je tjelesna komponenta u pitanju jer mentalno će sigurno postojati još neke rane iz prošlih susreta, a njih se najlakše liječi – pobjedama.

– Dobili smo mogućnost odmora i normalne pripreme za utakmicu zbog čega smo sretni, ali svjesni smo kakvi su izazovi pred nama. Ako pogledam utakmice koje su iza nas, sigurno postoji određena frustracija što nismo napravili bolje rezultate. Momčad je na svojoj koži mogla osjetiti određenu nepravdu jer naše igre nisu bile adekvatno nagrađene kroz rezultat. No, na dobrom smo putu, bilo je određenih nedostataka u našoj igri, ali zbog toga ne trebamo očajavati, već imati dodatni motiv da ih popravimo i nastavimo rasti kao momčad – kaže Federico Coppitelli, trener nogometaša Osijeka.

Njegov je entuzijazam zasad neuništiv, pa ako on ne može pokrenuti Bijelo-plave… Očito Talijan čvrsto vjeruje u sebe i u ono što radi, što je svakako dobra vijest. Takav odlučan stav dobro bi došao njegovoj momčadi u nedjelju jer će ju »bombarderi s Kvarnera« sigurno staviti na ozbiljna iskušenja.

– Gledao sam uživo Rijeku u susretu protiv Olimpije. Znam snagu Rijeke od ranije. Prošle sezone su bili odlični, a nisu puno toga mijenjali u momčadi. Struktura im je ostala ista, uigrani su, imaju iskustva, a sve to je garnirano jasnom strategijom i identitetom načina na koji igraju. Ofenzivno imaju vrlo talentirane igrače, ali sam siguran kako smo u stanju odgovoriti na sve te izazove te da ćemo našom izvedbom na terenu zaslužiti pobjedu – kaže Coppitelli.

O momčadi koju misli poslati od prve minute na teren nikada nije volio unaprijed pričati. No, situacija mu je dobra jer osim Renana Guedesa svi su mu igrači zdravi, a sada bi morali biti i svježiji.

– Tjedan dana odmora iskoristili smo za osvježavanje igrača koji su imali veliku minutažu u uvodnom dijelu sezone. Prilično smo se potrošili u tim tjednima, ali smo svejedno pokazali kako smo u stanju pružati jako dobre igre kao što je to bio slučaj protiv Dinama – smatra Coppitelli.

Čini se kako Osječani drugi ovosezonski derbi dočekuju u dobrom ozračju bez obzira na mršav bodovni učinak u prva tri prvenstvena kola.

Objava Trener Osijeka gledao je Rijeku protiv Olimpije: “Možemo odgovoriti na sve izazove” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

NK Osijek (87)NK Rijeka (178)nogomet (2436)