LAPAD RUN Trčite ili hodajte za oboljele od raka dojke

dulist - prije 4 sata - link

Utrkom Lapad Run, koja će se trčati u subotu, 28. rujna 2024., Du Motion će još jednom najaviti početak Mjeseca borbe protiv raka dojke. Riječ je o utrci u kojoj sudionici, trčanjem i šetnjom jednom od najljepših dubrovačkih staza uz more, doprinose širenju svijesti o prevenciji ove opake bolesti i potrebi njenog ranog otkrivanja.

-Četvrtu godinu zaredom, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, pridružujemo se ovoj iznimno važnoj kampanji. Stoga i ovaj put pozivamo pojedince, obitelji ili grupe da nam se prijave na utrku u što većem broju i dionicu od 5 ili 10 kilometra prijeđu trčeći ili hodajući – istaknuo je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Prijave se primaju putem službene stranice Du Motiona, a broj trkača limitiran je na 150. Cijena trkačkog paketa, koji između ostalog sadrži i unikatnu majicu te medalju, iznosi 25 eura, a valja istaknuti kako će se 5 eura od svakog kupljenog paketa donirati Ligi protiv raka Dubrovnik.

Iz Du Motiona podsjećaju kako je rak dojke najčešće dijagnosticirana maligna bolest kod žena, koja se u Hrvatskoj otkrije kod šest žena svaki dan, odnosno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji po jedan slučaj svaki četvrti dan. Najviše pogađa žene iznad 50 godina starosti, iako i mlađe žene mogu oboljeti od ovog sijela raka. Otprilike četvrtina slučajeva nažalost završi smrću, no iznimno je važno naglasiti kako je mogućnost izlječenja vrlo velika u slučaju ranog otkrivanja.

 

pročitaj cijeli članak

Sport (10998)