Užas u Njemačkoj: Na festivalu nožem usmrtio troje ljudi, sumnja se da je riječ o Arapinu

narod - prije 5 sati - link

NjemačkeNjemačke

Njemačka policija u subotu je objavila da i dalje traga za nepoznatim napadačem koji je na festivalu u zapadnom gradu Solingenu nožem usmrtio troje ljudi, a osmero ranio, od kojih je pet u kritičnom stanju.

– Trenutno ispitujemo i žrtve i svjedoke. Za počiniteljem napada traga veliki policijski tim”, priopćila je policija.

Tragični događaj se zbio oko pola deset u petak navečer kada je muškarac nasumično nožem izbo prolaznike na festivalu u Solingenu u povodu 650 godina postojanja grada.

Incident se dogodio na Fronhofu, tržnici u središtu grada, gdje je bila postavljena glazbena pozornica. Bild navodi da je muškarac nasumično izbo prolaznike tijekom festivala povodom obljetnice grada. Svjedoci su za Bild ispričali da je napadač izgledao kao Arap

>Vojni kapelan u Irskoj napadnut nožem

Napad se dogodio na Fronhofu, sajmenom trgu gdje su nastupali glazbeni bendovi.

Solingen se nalazi u saveznoj njemačkoj državi Sjeverna Rajna-Westphalia. Radi se o najnapučenijoj državi na granici s Nizozemskom.

Vlasti su nakon napada otkazale sva događanja

Ministar unutarnjih poslova te države Herbert Reul posjetio je mjesto događaja i rekao novinarima da je to bio ciljani napad na ljudske živote, ali nije htio nagađati o motivu napada.

– Strašno je ovo što se dogodilo. Moje misli su sa žrtvama i članovima njihovih obitelji. Sve što sada možemo učiniti jest moliti da teško ozlijeđeni ovo prebrode, poručio je ministar.
Fatalne pucnjave i napadi nožem su relativno neuobičajeni u Njemačkoj, no vlada želi postrožiti pravila o nošenju noževa u javnosti ograničavanjem maksimalne dozvoljene dužine oštrice.

U lipnju je na smrt izboden 29-godišnji policajac u Mannheimu na skupu desnice, a ubio ga je 25-godišnji Afganistanac koji od 2014. živi u Njemačkoj.

>Napad nožem u Engleskoj: Ubijeno dvoje djece, napadač uhićen

U siječnju 2023. dvije osobe su ubijene a pet ozlijeđeno u napadu nožem u vlaku između Kiela i Hamburga, na sjeveru Njemačke, koji je počinio Sirijac, piše HRT.

U napadu nožem 2021. u Intercity vlaku koji je prometovao između Regensburga i Nürnberga 27-godišnji muškarac arapskog podrijetla nožem je izbo više putnike.

Objava Užas u Njemačkoj: Na festivalu nožem usmrtio troje ljudi, sumnja se da je riječ o Arapinu pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

eu (252)Izdvojen članak (594)napad (213)napad nožem (14)nasilje (41)Njemačka (333)