Oni mogu, a mogu li si Hrvati ovo priuštiti? Pogledajte u kakvom luksuzu u Istri uživaju za 1.500 eura

riportal - prije 6 sati - link

Kamp postaje sinonim za luksuzni turizam u skladu s prirodom pa tako i cijene prate trend

Blizina mora, izležavanje s pogledom i priroda – kampisti oduvijek znaju što žele. Austrijanci, Slovenci, Talijani, Nijemci… svi uživaju u kampiranju na našoj obali, piše Danas.hr.

Obitelj iz Italije upisali su svoje četvrto desetljeće u pulskom kampu.

“Stigli smo prvi put ovdje greškom jer nije bilo mjesta u Italiji i spuštali smo se niže i niže i stigli ovdje. Otkrili smo kako je lijepo, more je neprocjenjivo pa smo se zaljubili se u ovo mjesto u koje ćemo dolaziti dok nas zdravlje služi”, kaže Talijan Sergio.

“Moraš baš voljeti taj život u kampu koji je potpuno drugačiji od boravka u hotelu. To je baš životni izbor”, dodaje Fabiola.

A s godinama se puno toga promijenilo. Stižu luksuzne kućice, opremljene parcele, a uz lojalne stižu i novi gosti. “Mislim da je odlično jer se vidi veliki napredak koji se dogodio u odnosu na to kako je bilo prije nekoliko godina”, dodaje Joe iz Austrije.

Pulski kamp tako bilježi plus od 3% u noćenjima. “Vidimo povećanje broja noćenja i dolazaka u kampovima pogotovo hrvatskih svake godine sve više i više. U našem kampu smo se u zadnjih nekoliko godina potrudili i odradili jedan veći investicijski ciklus”, kaže Dolores Dragun, direktorica kampa.

Kamp postaje sinonim za luksuzni turizam u skladu s prirodom pa tako i cijene prate trend. “Možemo reći da najbolji smještaj koji u kampu imamo to su mobilne kućice od 125 kvadrata, a postižu cijenu čak i veću od soba u hotelima s pet zvjezdica”, kaže Arijana Orlić Živolić, direktorica kampa.

Baljanski kamp ove godine očekuje nove rekorde. Dodatni sadržaj kao što je wellness produžit će sezonu. Ono što je među kampistima posebno traženo ove godine jesu glamping vile. A za tisuću i pol eura može se dobiti 125 kvadrata. Unutra je luksuzna kuhinja povezana s dnevnim boravkom, sa svake strane sobe s bračnim krevetom, a svaka od njih ima i kupatilo i ono možda najljepše, bazen i pogled na more.

Iako boravak u dijelovima kampa dostiže vrtoglavo visoke cijene, gosti se ne bune. U ovim najluksuznijim traži se krevet više.

“Zapravo su poprilično visoke cijene i mislim da je to i zbog dolaska eura, valuta se promijenila i skupo je”, kaže Luka iz Njemačke.

“Posljednjih nekoliko godina cijene su rasle svugdje u kampovima, ne samo u Hrvatskoj, baš svugdje i kampiranje više nije jeftin način provođenja odmora”, dodaje Jorge iz Njemačke. I dodaje da plaćaju, jer nema boljeg načina odmora, piše Danas.hr.

The post Oni mogu, a mogu li si Hrvati ovo priuštiti? Pogledajte u kakvom luksuzu u Istri uživaju za 1.500 eura appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

cijene (176)Hrvatska i svijet (530)istra (115)turizam (318)