Milanović je u izjavi novinarima kazao da je Fred Matić – europarlamentarac, svojevremeno njegov stranački kolega i prijatelj, “prijateljčina i drugarčina”,  bio hrabar i dobar čovjek, nepatvoren u skladu sa svojom knjigom sjećanja iz zarobljeništva u Srbiji “Ništa lažno”. “I Fred je bio ništa lažno”, istaknuo je.

Naveo je i kako su zadnjih mjesec dana svaki dan, još dok to nije srećom izašlo u javnost, provjeravali i nadali se da će se Fred Matić izvući od teške upale gušterače. “Nije i napustio nas je”, kazao je.

“Bio je pravi prijatelj”, kazao je.

Predrag Fred Matić aktualni zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu umro je danas u 63-godini u Zagrebu. Bio odlikovani dragovoljac Domovinskog rata, hrvatski ratni vojni invalid, umirovljeni brigadir HV-a i ministar branitelja u SDP-ovoj Vladi RH.

Za svoje zasluge u obrani Domovine odlikovan je s devet najviših državnih odlikovanja i medalja te više pohvala i nagrada. Umirovljeni je brigadir HV-a, a o svom ratnom putu napisao je roman „Ništa lažno“ u kojem govori o obrani Vukovara i svom zatočeništvu u logorima.