Umirovljenik iz Rijeke optužen za brutalno silovanje pokćerke; Žena ga uhvatila u gnjusnom činu!

riportal - prije 7 sati - link

Županijski sud u Rijeci podigao je u srpnju optužnicu protiv umirovljenika (62) kojem stavljaju na teret da je počinio kazneno djelo protiv spolne slobode i to silovanjem pokćerke.

Kako stoji u optužnici, muškarac je 20. veljače 2024. iza 23 sata na adresi gdje je živio sa izvanbračnom suprugom i njezinom maloljetnom kćeri, ušao u sobu dok je djevojka ležala na krevetu. Legao je na nju i silovao ju je unatoč njezinom protivljenju i nemogućnosti opiranja zbog konzumiranja alkohola i opojnih droga, prenosi Index.

Legao je na nju golu i silovao je

Tužitelji navode kako osnovana sumnja da je okrivljenik počinio navedeno kazneno djelo proizlazi iz sadržaja kaznene prijave podnesene od strane žrtve, kao i iz obavljenih obavijesnih razgovora s njezinom majkom kao neposrednim očevicem, ocem i maminom prijateljicom. Navodi žrtve potkrijepljeni su i medicinskom dokumentacijom. Kod žrtve su pronašli ozljede na spolovilu i svježe ogrebotine na desnom gluteusu uzdužno u dužini od 20 centimetara, prenosi 24sata

Ispitan u svojstvu osumnjičenika u policijskoj postaji i pred Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, okrivljenik nije iznosio obranu, već se branio šutnjom.

Tijekom istrage je na dokaznom ročištu 10. travnja 2024. ispitana žrtva koja je opisala događaj iz kaznene prijave te je navela da se u pijanom stanju vratila iz izlaska, otišla u svoju sobu i legla na krevet, kada je okrivljenik došao u njezinu sobu te gol legao na nju golu i silovao je iako mu je rekla da ona to ne želi.

Bila je drogirana i nije se imala snage oduprijeti

Kako je djevojka napomenula, nije se imala snage opirati uslijed konzumiranja alkohola i kokaina, a on je nastavio “radnju” sve dok njezina majka nije ušla u sobu i to prekinula deranjem na okrivljenika koji je potom otišao iz stana. 

Majka i kći do ovog su događaja živjele kod okrivljenika. Na majčin upit, maloljetna kći je odgovorila da je pila, uzela kokain, speed i travu.

Iz nalaza i mišljenja Službe kemijsko-fizikalnih i toksikoloških vještačenja Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’ proizlazi da je okrivljenik u trenutku događaja bio pijan s koncentracijom alkohola u krvi od najmanje 2.04 primila, a nisu mu utvrdili prisutnost droge, psihotropnih tvari ni njihovih metabolita.

Na sudu su predložili da okrivljenik snosi sve troškove kaznenog postupka nastale u istrazi i predistražnom postupku.

The post Umirovljenik iz Rijeke optužen za brutalno silovanje pokćerke; Žena ga uhvatila u gnjusnom činu! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2438)rijeka (1108)silovanje (35)