Za razvoj selektivnog turizma PGŽ daje 120.000€, raspisan je natječaj

novilist - prije 8 sati - link

Iz Primorsko-goranske županije podsjećaju kako je do 29. kolovoza otvoren javni poziv za prijavu projekata razvoja selektivnih oblika turizma za sufinanciranje iz proračuna PGŽ-a za 2024. godinu.

Pravo podnošenja prijave projekata na ovaj javni poziv imaju turističke zajednice u jedinicama lokalne samouprave na području Primorsko-goranske županije. Svaki prijavitelj može prijaviti samo jedan projekt.

Turistička zajednica Gorskog kotara, osnovana sporazumom o udruživanju više lokalnih turističkih zajednica, može prijaviti više od jednog projekta, ali najviše jedan projekt po jedinici lokalne samouprave.

Ukupan iznos novčanih sredstava raspoloživih za dodjelu je 120 tisuća eura. Dodatne informacije u vezi s javnim pozivom mogu se dobiti na brojeve telefona 051/351-964 ili 051/351-260, odnosno putem e-pošte na adresu: gospodarstvo@pgz.hr.

Upute za prijavitelje nalaze se na web-stranici PGŽ-a. Odluka o odabiru projekata s popisom odabranih projekata i iznosima odobrenih novčanih sredstava bit će objavljena na mrežnoj stranici Primorsko-goranske županije u roku od 15 dana od dana njezina donošenja.

– Svrha programa je povećati kvalitetu i sadržaj javne turističke infrastrukture, jačati identitet Županije kao destinacije, ali i svih njezinih subdestinacija; trajna zaštita prostora i razvoj turizma na temeljima održivog razvoja i visokih ekoloških standarda; razvoj selektivnih oblika turizma, povećanje konkurentnosti turističke ponude Županije, osigurati ravnomjerniji turistički razvoj Županije, kažu u Primorsko-goranskoj županiji. (S. G.)

Objava Za razvoj selektivnog turizma PGŽ daje 120.000€, raspisan je natječaj pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

pgž (115)Primorsko-goranska županija (35)rijeka (1102)Rijeka & Regija (1047)