Američko društvo plastičnih kirurga odbacuje operacije ‘promjene spola’ za maloljetnike

narod - prije 4 sata - link

operacijeoperacije

Američko društvo plastičnih kirurga neće podržati kirurške zahvate odnosno operacije ”promjene spola” za maloljetnike, prema novom izvješću. Strukovna udruga izjavila je Leoru Sapiru iz časopisa City Journal da “nije podržala preporuke za praksu niti jedne organizacije u vezi s liječenjem adolescenata s rodnom disforijom.”

“ASPS je priznao da postoji ‘znatna neizvjesnost u vezi s dugoročnom učinkovitošću upotrebe kirurških intervencija na prsima i genitalijama’ te da se ‘postojeća baza dokaza smatra niske kvalitete/niskog stupnja sigurnosti’,” piše LifeSite.

Sapir je kazao da društvo ima “11.000 članova i predstavlja više od 90 posto struke u SAD-u i Kanadi”.

Odbacivanje ”transrodne” agende

Ova objava najnovije je odbacivanje ”transrodne” agende koja je podvrgnuta kritici zbog svojih lažnih, ideoloških standarda. Osim toga, biološka je istina i moralna činjenica da nitko ne može promijeniti svoj spol.

Svjetska profesionalna udruga za ”transrodno” zdravlje (WPATH), često citirana kao autoritet za kirurške i kemijske intervencije unatoč tome što je LGBT pritisna skupina, počela je tvrditi da su “tranzicije” “medicinski nužne” kako bi osiguravajuće tvrtke platile za njih. Administracija Joea Bidena također je lobirala kod ove aktivističke skupine da izostavi dobne granice za trajne operacije.

Ove su se informacije pojavile u sudskim dokumentima u vezi s osporavanjem ograničenja Alabame na ove zahvate, koji mogu ostaviti pojedince trajno neplodnima. Također mogu uzrokovati brojne zdravstvene probleme. Riječ je o smanjenoj gustoći kostiju, nemogućnosti dojenja i drugim ozbiljnim reproduktivnim oštećenjima.

>Blokatori puberteta zabranjeni djeci: Dovodi li se ‘transrodnost’ u Velikoj Britaniji u pitanje?

Izazovi potiskivanja puberteta

Vrhovni sud će nadolazeće godine saslušati izazove za ograničenja ovih zahvata u Tennesseeju.

Jedan liječnik iz WPATH-a priznao je 2022. godine da blokatori puberteta zapravo nisu reverzibilni.

“Postoje izazovi s potiskivanjem puberteta koje moramo priznati i zato je to ‘reverzibilno s zvjezdicom’ “, rekao je dr. Scott Leibowitz. “Ne može se biti na potiskivanju puberteta beskonačno. Dođe se do točke gdje nam fiziološki trebaju hormoni.”

Američka akademija pedijatrije također je dopustila maloj skupini aktivista da napišu njihove standarde za ”transrodne” osobe, prema izvješću Washington Free Beacona.

“Iako su smjernice organizacije predstavljene kao konsenzusno stajalište članova AAP-a, samo je nekolicina liječnika imala ulogu u njihovom oblikovanju,” napisao je Aaron Sibarium 2022. godine.

“Umjesto toga, upućeni kažu da se AAP oslanja na male, istomišljenike timove stručnjaka smještenih u dječjim bolnicama, istraživačkim centrima i birokracijama javnog zdravstva, umjesto da traži uvid od pedijatara koji brinu o širokom presjeku američke djece.”

Nadalje, pregled Nacionalne zdravstvene službe Ujedinjenog Kraljevstva zaključio je da je tvrdnja kako intervencije pomažu pojedincima s rodnom disforijom neutemeljena. Mnogi od njih će s vremenom prevladati svoju zbunjenost.

Drugi facilitatori ovih trajno štetnih postupaka uhvaćeni su kako olako odobravaju sumnjive slučajeve radi novca.

>Skandal u Italiji: Klinika djeci davala blokatore puberteta bez prethodne psihoterapije

Operacija uklanjanja testisa za manje od 22 minute

Klinika Plume odobrila je uklanjanje testisa Greggu Reu za manje od 22 minute.

Re radi za Matta Walsha i Daily Wire. On je lažno prikazao sebe tijekom kratkog intervjua u Plumeu, koji piše preporuke kirurzima kako bi izveli ”transrodne” operacije.

U međuvremenu, europski medicinski stručnjaci i pojedinci koji su se prije predstavljali kao suprotni spol, izrazili su protivljenje brzom rastu rodne ideologije.

Neki američki medicinski stručnjaci također su progovorili, upozoravajući na štetne posljedice ”transrodnih” lijekova i operacija.

Objava Američko društvo plastičnih kirurga odbacuje operacije ‘promjene spola’ za maloljetnike pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Izdvojen članak (570)maloljetnici (8)Svijet (1968)