Zagreb: Nasilno opljačkana trudnica u kvartu gdje žive migranti

narod - prije 6 sati - link

azilaazila

Jučer su u zagrebačkom naselju Dugave, u Ulici Jurja Denzlera, dvojica nepoznatih počinitelja uz prijetnju oštrim predmetom opljačkala 28-godišnjakinju trudnicu u visokom stupnju trudnoće. Ukrali su joj novac i dokumente, nakon čega su pobjegli. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura, izvijestila je zagrebačka policija. Sumnja se da su počinitelji jedni od stanara obližnjeg Hotela Porin, točnije Prihvatilištu za tražitelje azila.

Žrtva napada je djevojka u osmom mjesecu trudnoće, a osobe bliske njoj tvrde da su joj muškarci prijetili s dva noža.

>Migrant usred bijela dana pretukao ženu u Zagrebu

Sumnja se da su počinitelji tražitelji azila

Iz PU zagrebačke kažu da se napad dogodio u Ulici Jurja Denzlera kod tzv. malog oktogona kada su dvojica nepoznatih počinitelja uz prijetnju vatrenim oružjem počinila razbojništvo nad 28-godišnjakinjom.

Prestravljenoj ženi su ukrali novčanik sa dokumentima i novcem i potom brže-bolje pobjegli niz ulicu. Prema opisu danom policiji napadači su u 20-im godinama, a obzirom i na druge detalje, sumnja je bačena na nekog od stanara obližnjeg Hotela Porin točnije Prihvatilištu za tražitelje azila. Materijalna šteta je, prema navodima policije, a na osnovu zaprimljene prijave, preko 1000 eura.

>Raste nesigurnost u Zagrebu: Imigranti odvijačem napali čovjeka usred bijela dana

– Žalosti me da se tim ljudima koji borave u Porinu ne omogući bolja odnosno brža integracija u društvo. Jer, kao što svakodnevno svjedočimo, po cijele dane se povlače po kvartu, parkovima. U trgovinama kupuju alkohol pa se opijaju, a navečer nerijetko buče hodajući po ulici i glasno puštajući muziku sa mobitela. Njima je naprosto dosadno. Čula sam za napad na neku ženu ujutro jer su nam popodne neki ljudi zvonili i pitali imamo li možda kamere kakve na objektu ili u autu. Ali osobno nisam ništa vidjela niti čula, kazala je za Jutarnji list jedna stanovnica Denzlerove.

– Molimo sve koji su vidjeli napad ili imaju kamere, da ljudski pomognu pronaći počinitelje na trudnicu u osmom stupnju trudnoće, apeliraju osobe iz kruga bliskog napadnutoj ženi. Pritom spominjući da je napad bio s dva noža za razliku od policije kojoj je prijavljen oružani prepad. Tko su napadači policija intenzivno istražuje.

Objava Zagreb: Nasilno opljačkana trudnica u kvartu gdje žive migranti pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3958)Izdvojen članak (566)migranti (74)napad nožem (12)nasilje (39)zagreb (339)