Raskid Osijeka i Lovrića: Došao kao zvijezda, otišao na sporedna vrata

narod - prije 5 sati - link

Osijek je nakon dvije i pol sezone sporazumno raskinuo ugovor s Kristijanom Lovrićem.

Dvadesetosmogodišnji Lovrić već je neko vrijeme na izlaznim vratima, pa je već potkraj prošle sezone minutažu dobijao na kapaljku, a uoči ove sezone nije išao ni na ljetne pripreme.

– NK Osijek i Kristijan Lovrić raskinuli su ugovor. Kiki, hvala na svemu i sretno u nastavku karijere, napisao je NK Osijek na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Lovrić je došao u Osijek u veljači 2022. godine iz Gorice kao veliko pojačanje i drugi najskuplji igrač u povijesti kluba, više je (2,5 milijuna eura) plaćen samo Ramon Mierez.

– Koliko znam, on trenutno razgovora s nekoliko klubova i dopustili smo mu da riješi svoju situaciju. Ne želim jednostavno ni jednoga igrača koji ne želi biti ovdje, rekao je prije dva mjeseca sportski direktor Osijek Jose Boto.

Sad je Lovrić, čiji je ugovor vrijedio do lipnja 2026. godine, dobio posve slobodne ruke i može bez odštete u neki drugi klub, a oprostio se prije odlaska od navijača Osijeka:

– Osijek je jedna od najljepših priča u mom životu! Upoznao sam ovdje puno dobrih ljudi, stekao nova prijateljstva i ne mogu reći ništa loše ni o klubu, ni o gradu. Naprotiv, samo ono lijepo će mi ostati u sjećanju. Nekada se stvari u životu, pa tako i u nogometu ipak ne poklope kako svi želimo.

Mislio sam da će biti puno ljepše, rezultatski uspješnije, da ćemo napraviti nešto veliko, zbog toga sam uostalom i došao. Moram reći da su me umnogome zaustavile i ozljede koje sam imao, spriječile me da pružim zaista sve ono što znam i mogu. Navijačima dugujem jedno veliko hvala na svemu, učinili su me prilikom dolaska u Gradski vrt najsretnijim čovjekom na svijetu!

Onaj doček ću zauvijek pamtiti, to je trebalo doživjeti i zbog njih mi je najviše žao što nismo bili prvaci, kada smo se one sezone borili za titulu. Imat ću tu emociju zauvijek. Hvala svima u klubu, baš svima s kojima sam surađivao. NK Osijek ostaje u mome srcu i želim mu sve najbolje. Igrači odlaze, mijenjaju se, a klub i navijači ostaju. Sretno Bijelo-plavi, poručila je nesuđena velika zvijezda Osječana.

Zahvaljujući sjajnim nastupima u dresu Gorice, koji su ga pretvorili u jednog od najtraženijih igrača na domaćem nogometnom tržištu, Lovrić je došao i na reprezentativni popis Zlatka Dalića. Ostvario jedan nastup, u rujnu 2021. godine, odigravši 13 minuta u kvalifikacijskom dvoboju za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Malte na stadionu Rijeke na Rujevici, piše HRT.

Objava Raskid Osijeka i Lovrića: Došao kao zvijezda, otišao na sporedna vrata pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

kristijan lovrić (9)Sport (10995)