Policija pretresla auto i kuću ubojice iz BiH dok se učenici opraštaju od omiljene profesorice

riportal - prije 2 dana - link

Ubijeni su ravnatelj, tajnica škole i omiljena profesorica engleskog jezika Gordana Midžan

Jučerašnje trostruko ubojstvo u Gimnaziji u Sanskom mostu potreslo je cijelu Bosnu i Hercegovinu, a o stravičnom zločinu koji ledi krv u žilama pisali su čak i svjetski mediji.

Nakon što je završen očevid u školi policija je izvršila i pretrese vozila, kao i stambenih i popratnih objekata”, potvrdio je Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona za Avaz.

“Očevid je završen jučer u 18 sati, izvršeni su i pretresi vozila počinitelja, kao i stambenih i popratnih objekata istog. Naređeno je određivanje kriminalističkih radnji, pa i forenzičkih, radi utvrđivanja svih činjenica o nemilom događaju, radi i objektivnosti samog uzroka smrtnosti. Pretpostavljam da će se vršiti i obdukcija, jer je to uobičajeno” kazao je Adnan Beganović.

Također, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je zakazalo konferenciju za medije na kojoj će biti poznato više detalja.

Podsjetimo, domar Mehemed Vukalić, upao je na sastanak u školi i počeo pucati iz automatske puške i ubio ravnatelja, tajnicu škole i profesoricu engleskog jezika. Potom je pokušao samoubojstvo pucajući si u prsni koš.

Prevezen je u bolnicu u Banjaluci, nije životno ugrožen.

Među žrtvama stravičnog ubojstva je i profesorica engleskog jezika Gordana Midžan, od koje se njeni učenici opraštaju emotivnim porukama.

“Poštovana, voljena, omiljena moja profesorice, ne postoje riječi kojima se bol i tuga koju trenutno osjećam mogu opisati. Pored toga što ste izvrstan predavač, Vi ste jedno divno ljudsko biće, jedna divna i graciozna žena, primjer… Uvijek ću se rado sjećati osmijeha na Vašem licu, zvuka Vaših potpetica koji odjekuju hodnikom gimnazije, Vašeg stila, Vaših toplih savjeta koji su meni kao tinejdžerki dosta pomogli i koje dan danas pratim”, navodi bivša učenica, prenosi Danas.hr.

The post Policija pretresla auto i kuću ubojice iz BiH dok se učenici opraštaju od omiljene profesorice appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

BiH (298)Crna kronika (2444)škola (44)ubojica (12)