Policija pojačano nadzirala motocikliste i mopediste u prometu; Evo rezultata akcije

riportal - prije 6 sati - link

Evidentirano je 45 prekršaja, izvijestila je policija.

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske jučer, 21. kolovoza provedena je akcija pojačanog nadzora u prometu, u kojoj su nadzirani vozači motocikala i mopeda.

Policija je kontrolirala 97 vozača ove kategorije vozila, od kojih 45 vozača motocikla i 52 vozača mopeda, a ukupno je utvrđeno 45 prekršaja.

Najviše prekršaja, njih 16, evidentirano je u kategoriji vožnje bez zaštitne kacige, zatim dva prekršaja vožnje neregistriranim vozilima te 27 ostala prekršaja.

Osim toga, jučer su na području Rijeke policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka zatekla četvoricu motociklista kod kojih je utvrđeno počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Riječ je o četvorici austrijskih državljana koji su prekršajno sankcionirani zbog tehničke neispravnosti vozila.

Napominjemo kako vozači mopeda i motocikala čine jednu od najugroženijih skupina u prometu pa i ovim putem u cilju smanjenja izazivanja prometnih nesreća, osobito onih s teških posljedicama za vozače mopeda i motocikala, pozivamo ih na apsolutno poštivanje prometnih pravila i propisa.

The post Policija pojačano nadzirala motocikliste i mopediste u prometu; Evo rezultata akcije appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2439)kazne (27)policija (740)promet (159)