Odbojkašice Rijeke počele pripreme: “Graditi novu ekipu korak po korak”

novilist - prije 7 dana - link

RIJEKA  Odbojkašice Rijeke počele su pripreme za sezonu u kojoj će biti dio drugog hrvatskog ranga, odnosno Prve lige. Cilj je, naravno, što prije vratiti se u elitno društvo, gdje najtrofejniji riječki loptački klub definitivno i pripada. Mladu riječku ekipu u pripreme su poveli Igor Lovrinov i Gordana Tomić jer je glavna trenerica Sanja Popović Gamma trenutno kao asistentica izbornika dio hrvatske reprezentacije, koju u subotu u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo očekuje dvoboj s Rumunjskom.

Do tada će s djevojkama biti iskusni trenerski dvojac, koji će trenutno raditi s u potpunosti novom, ali i dalje mladom ekipom. U odnosu na prošlu sezonu u ekipi više nema Mare Štiglić i Petre Brkičić (koledž u SAD-u), Lane Francetić (Marina Kaštela), Tee Pavačić (Dinamo) i Petre Gregorović (Don Bosco). Suradnju, kao što se i najavljivalo, nisu produžile Lea Boban i Natalia Tomić, koje su bile dio ekipe u drugom dijelu prošle sezone. Ukratko, jedina igračica koja je bila dio udarnog sastava prošle sezone i koja je ostala u klubu je libero Mia Volarić. Uz nju je tu nekoliko mladih domaćih cura koje su prošle sezone dobile određenu priliku u Superligi, kao i četiri nove igračice koje redom dolaze iz Drenove, također prvoligaša.

Ivana Miloš Prokopić i Sanja Popović/Foto S. DRECHSLER

– Nije lako kad ispadneš iz Superlige i to je ono što nas je sputavalo tijekom traženja novih igračica. Ali, uspjeli smo oformiti ekipu koja je nama zanimljiva i s kojom se može raditi. Bitno nam je sada napraviti ekipu koja je mlada i funkcionalna, a prije svega, željna raditi. Od toga ćemo krenuti dalje. Moramo vidjeti prvo što imamo, a onda se fokusirati na dodatna pojačanja koja bi nam trebala. Optimistični smo, unosimo novu energiju i imamo volje – kaže sportska direktorica kluba Ivana Miloš Prokopić, ujedno nekadašnja trofejna igračica.

Ivana Miloš Prokopić i Sanja Popović Gamma imaju veliko igračko iskustvo, ali tek kada krene sezona stručni stožer Rijeke vidjet će što ekipu čeka u Prvoj ligi i kakva konkurencija. Prvak će direktno ići u viši rang, dok će šansu imati i drugoplasirani koji će u doigravanje s pretposljednjim iz Superlige. Još uvijek je u klubu s Trsata sve otvoreno i moguć je dolazak i neke iskusnije igračice.

Riječanke će u prvom kolu, što je na rasporedu 28. i 29. rujna, ugostiti Sinj.

– Mia Volarić je trenutno jedina koja ima superligaško iskustvo, igračica koju znamo i koja je oslonac ekipe. Idemo prvo krenuti pa ćemo vidjeti kako će se cure snalaziti. Onda ćemo graditi ekipu korak po korak. Ne znamo trenutno koliko je to dovoljno za Prvu ligu i borbu za povratak u najviši rang. Kroz nekoliko tjedana ćemo vidjeti i razlučiti je li potrebno neko iskusnije ime u ovoj ekipi. Imamo neke opcije ako bude potrebno jer znamo da nam je imperativ ući u Superligu. Sve je moguće, moguće je dovesti i neko zvučnije ime ili na početku ili na sredini sezone. Ovisit će o situaciji tijekom priprema – zaključuje Ivana Miloš Prokopić.

Objava Odbojkašice Rijeke počele pripreme: “Graditi novu ekipu korak po korak” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Uncategorized (41)