Nestali u Domovinskom ratu: Dan sjećanja obilježava se 30. kolovoza u Varaždinu

narod - prije 7 sati - link

nestalih, dannestalih, dan

Međunarodni dan nestalih osoba obilježava se 30. kolovoza. Odlukom Hrvatskog sabora od 2019. godine tad se ujedno obilježava i Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu.

Ovogodišnje središnje obilježavanje odvija se po treći put u Varaždinu. Organiziraju ga Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja s partnerima Zajednicom udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata i Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i s Udrugom obitelji zatočenih i nestalih branitelja Varaždinske županije kao suorganizatorom.

>Predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja: ‘Prošla je 31 godina otkad je tata nestao, znamo samo da je ubijen’

Program počinje u 9 sati na Gradskom groblju u Varaždinu, kod Križa branitelja gdje će biti polaganje vijenaca. U 10 sati služit će se misa u Varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo za sve poginule, ubijene, nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Misu će predvoditi biskup Bože Radoš. Program se nastavlja na Kapucinskom trgu.

Loader Loading…

EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document

| Open Open in new tab

>Mlinarić povodom Međunarodnog dana nestalih: Jedino je rješenje međunarodna tužba protiv Srbije

Na svečanom obilježavanju bit će prisutni članovi udruga koje okupljaju obitelji nestalih hrvatskih branitelja i civila s područja cijele RH, predstavnici institucija RH, lokalne uprave i samouprave, braniteljskih udruga i drugih organizacija.

Objava Nestali u Domovinskom ratu: Dan sjećanja obilježava se 30. kolovoza u Varaždinu pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3960)Izdvojen članak (556)