FOTO U nesreći kod Klane poginuli motociklist i suvozačica iz Njemačke. Imali su kacige i sletjeli u travu, ali…

novilist - prije 7 sati - link

Teška prometna nesreća dogodila se jučer oko 11.30 sati na cesti od Rijeke prema Klani preko puta otvorenog skladišta – parkirališta tvrtke Cenoza promet, par stotina metara prije skretanja za Klanu. U nesreći su život izgubile dvije osobe, muškarac i žena, na motociklu njemačkih registarskih pločica, koji je izletio s ceste – u obližnju travu.

Nesretni, strani turisti, stradali su u blagom zavoju odmah uz prometnicu, a na cesti nije bilo tragova kočenja. Snažni BMW GS motocikl, po putnim koferima, pokazao je da se radi o ljubiteljima putovanja jer je bilo izlijepljen naljepnicama mnogih europskih zemalja. Sudbina je htjela da je život ovog motocikličkog para okončan po lijepom vremenu, na preglednoj i suhoj cesti uz samu prometnicu.

Nesretni par imao je kacige, a na mjestu nesreće nije bilo ni tragova krvi. Motocikl pred sobom nije imao nikakvih prepreka, nesretnici su jednostavno izletili na travu i tu je njihova životna pustolovina doživjela svoj kraj.

Trenutačna smrt

Ljubitelji i poznavatelji motocilizma opisuju ovaj motor kao vrhunski pustolovni prijevoz na dva kotača te savršenu kombinaciju snage, udobnosti i agilnosti. U opisu ovog motocikla stoji da je idealan za svaki teren, za duga i kratka putovanja, za samačka i putovanja s prijateljima, kao i za avanturu života. U opisu ovog motora stoji i da se njegovi vozači mogu suočiti sa svakim nagibom te da ga voze iskusni vozači, ali usprkos svemu tome sudbina je htjela drukčije.

Na mjestu nesreće uz policiju i državnu odvjetnicu koja je izašla na teren da obavi očevid, nije bilo potrebe za medicinskom službom, već jedino za mrtvozornike te vučnu službu koja je ukrcala motor. Posla nije bilo ni za cestovnu ophodarsku službu, jer ni na prometnici ni uz nju nije bilo potrebe sanirati prometnicu zbog te nesreće.

Zbog svega toga nije bilo ni većeg zastoja prometa, osim povremeno zbog provođenja očevida.

Nakon nesreće, na obližnjem parkiralištu osim radnika obližnje tvrtke, došlo je nekoliko stanovnka obližnje Klane, a među njima i Nikola Kajtazi.

Slijedi obdukcija

– Puno me je poznanika zvalo kada su čuli da je netko nastradao u nesreći na motociklu jer znaju da ja vozim motor. Išao sam pogledati mjesto nesreće, jer tu često prolazim. Mislio sam da se nesreća dogodila gdje je oštećenje na asfaltu, ali nesreća se dogodila prije tog mjesta u zavoju koji nije toliko velik. Opasniji su zavoji prije toga. Koliko sam vidio radi se o motoru marke BMW, strane registracije, koji je snažan. Radi se o najjačim motorima, rekao je Kajtazi.

Kako često vozi tom dionicom ceste upitali smo ga, kao motociklista, što bi morao biti razlog ove stravične nesreće s obzirom da dobre uvjete na cesti i relativno blagom zavoju.

– Teško je reći što je uzrok, a možda im je čak izletjela divljač. Nedavno je na cesti blizu tog mjesta izletjela divlja svinja, kazao nam je Kajtazi.

Razlozi ove tragedije biti će poznati nakon očevida te rezultata obdukcije.

Snimio Vedran Karuza

Objava FOTO U nesreći kod Klane poginuli motociklist i suvozačica iz Njemačke. Imali su kacige i sletjeli u travu, ali… pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2435)klana (21)Novosti (1353)poginuli (17)policija (746)prometna nesreća (524)